Gondolkodni képes érző lények vagyunk. De meg is fordíthatnánk, érezni képes gondolkodó lények vagyunk. Ki-ki eldöntheti, neki melyik megfogalmazás a szíve szerint való. Egy azonban biztos. Bárhol is legyen a hangsúly, sem egyik, sem másik képességet nem nélkülözhetjük az életünkhöz. Az, hogy kinek melyik megy könnyebben, gondolkodva érezni, vagy érezve gondolkodni, az bizony személyiség függő dolog. De bármelyik is a könnyebb, a másik részt meg kell tanulni mindannyiunknak. Leegyszerűsíthetnénk akképpen, hogy a férfiaknak a gondolkodás megy könnyebben, így a férfiaknak az érezni kell megtanulni. Az empátiát, a kedvességet, a gyengédséget, a gondoskodást. A nők pedig az érzelmekben jobbak, nekik a ráció jártasságát kell elsajátítaniuk. Ám ez koránt sem ilyen egyszerű. Nem sarkítható le ennyire a dolog. Az biztos, hogy az érzelem nem gyengeség, még a férfi esetében sem. A racionális, gyakorlatias gondolkodás elsajátítása sem kell, hogy érzelem mentességet eredményezzen. Nem lesz attól túl férfias a nő, ha megtanulja a ráció kereteket adni képes keretét. A logika sem kidobandó a nő életéből.

 

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött ott egy nő. Azt is mondhatnánk, hogy minden sikeres ember mellett ott egy társ, ott a család, amely támogatja a tehetség szárnyalását, a kreatív, alkotó munkát.

 

Azt is mondják, hogy a nők egyszerre több dologban is képesek figyelemmel lenni, magasan teljesíteni. Akár a társukat szolgálják, akár a gyermekük felé fordulnak, miközben a család többi tagjáról sem feledkeznek meg. Az sem kizárt, hogy közben a saját munkájukat is jól végzik, szakmájukat gyakorolják, minden részben odaadva magukat.

 

 

Mi lehet ennek a titka?

 

Utazzunk egy kicsit a női lélek körül.

  • A Női Lélek könnyű, mint a levegőben szálló tollpihe. A habkönnyű női lélek azonban erős bástyája a családnak.
  • A Női Lélek érzékeny, mint a fuvallatban felrepülő pitypang virága. A szépség, a harmónia és a szelíd érzelem bölcsője. Mindazonáltal nem nélkülözi a szenvedély magját.
  • A Női Lélek határtalan, mint az Élet Óceánja. Mérhetetlen szeretet lakozik benne.
  • A Női Lélek tiszta és mély, mint a gyermeki tekintet. Őszinte szeretet lakik benne és meg is osztja azt azokkal, akik fontosak a számára.
  • A Női Lélek sikamlós, mint a legfinomabb selyem. Érzéki báj, női szenvedély édes egyvelege. Tüzet lobbant a férfiszívben.
  •  A Női Lélek vonzó, mint a mézédes virág.  Megsokszorozza önmagát, ha szeretet veszi körül.
  • A Női Lélek gyengéd, mint az anyai ölelés, ami a világ bármely fájdalmát meg tudja gyógyítani, Olyan védelem, ami megóvja a gyermeki lelket.
  • A Női Lélek olyan erős, hogy életeket lehet rá építeni, mert erejéből koránt sem csak önmagára telik. A következő nemzedéknek is jut belőle.
  • A Női Lélek egy életen át tápláló forrás, ami sosem apad el. Nincs életkor, amikor nem képes adni, ezért olyan megtartó erő, amire életeket lehet bízni.

 

 

A Női Lélek tehát a sokoldalúság 9 szirmú virága

 

Ha Női mivoltodat körbejárod, megismered legjobb barátod, tápláló Lélek Forrásod.  S amikor megvan a kapcsolat, felismered Önmagadat. Jöhet bármely sors-vihar, nincs olyan zengő zivatar, ami téged kimozdíthat, ha a Női Lélek tarthat ölében. Mert fény Ő, aki mint lámpás világít, amely elvarázsol bárkit.

 

Csaba Beatrix

életstratégia tervező

+36 30 3378450

www.mediaciospont.com