Tudatos vásárlóvá válni nem csak azért érdemes, mert gyakran derül ki, hogy a megszokott termékekhez képest jobb ajánlatok is vannak. Érdemes annak is utána járni, hogy melyik termék környezetkímélőbb, illetve milyen hatása van az egészségünkre.

 

 

 

 

 

Mit jelent a tudatos vásárlóvá válás?

 

Ma már alig van olyan család, ahol éves, vagy legalább féléves költségtervezés van. Odáig még többen eljutnak, hogy nagyobb költségigényű beruházásokat átbeszélnek, mint például egy autóvásárlás, lakáscsere, nyaralás. Erre félre is tesznek bizonyos keretet. Azonban kevesen tervezik meg tudatosan az éves / féléves háztartási költségkeretet. Az általános hozzáállás az, hogy a fizetés után megveszik, amit lehet, ami első ránézésre mindenképpen kell, és ami telik. Hónap közben a legelérhetőbb verzióban pótolják amit kell. Háztartási könyvet pedig szinte már senki sem vezet. Ha megkérdeznénk a járókelőket, kevesen lennének azok, akik közel pontosan meg tudnák mondani, mennyibe kerül a havi háztartási kötelezettség a csekken összeszámolható lakásrezsin túl.

 

 

 

Mit érdemes tervezni?

 

Tisztítószerek, takarítószerek mellett érdemes megtervezni a család számára szükséges vitamin és étrend kiegészítő szükségletet, hiszen erre mindenképpen költ minden család. Az is előnyös, ha a heti étrendre szükséges pénzkeretet is behatároljuk.

 

Az is szemponttá válhat, ha a családi környezetünkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel közösen oldjuk meg a beszerzést, szállítást. Ugyan is a szállítási költség, pénzmegtakarítás ebben az esetben is érvényesülhet.

 

Lássunk néhány konkrét összehasonlítást! Miért éri meg a tudatos tervezés, tudatos vásárlás, az OTTHON, EGÉSZSÉG, SZÉPSÉG-HIGIÉNIA területekre szükséges termékek esetében?

 

 

 

 

A költséghatékonyság, minőség és egészségvédő tulajdonság miatt is érdemes jól választani! Hiszen a környezetünk és az egészségi állapotunk között nagyon szoros a kapcsolat. A környezeti szennyeződések bejutása a szervezetbe komoly károsodást idézhet elő. Azonban a LOC— 60 éve az emberek szolgálatában— termékek fejlesztői különös figyelmet fordítanak arra, hogy a tisztítószerek, mosószerek, takarító szerek használata biztonságos legyen. Ne csupán a környezetet kímélje, hanem bennünket, embereket is. Ugyanakkor nem kell lemondanunk a tisztaságról sem. Az is fontos, hogy a környezetkímélés mellett elérjük a tökéletes tisztaságot. Ezekkel a termékekkel mindkét cél megvalósulhat!

 

 

 

Miért az Amway által forgalmazott, több világszabadalmat tartalmazó környezetbarát, bőrbarát, klinikailag és allergologiailag tesztelt higiéniai termékeket érdemes választani?

 

….minden termék koncentrátum, nem tartalmaznak vizet, hisz az úgyis van a lakásokban,

  ….Éves megtakarítás 5000 Ft – 7000 ft közötti összeg

 

 

 

Miért a NUTRILITE táplálék kiegészítőket érdemes választani?

 

Mert ÉVES megtakarítás 5000 Ft – 6.000 Ft közötti összeg

Minden családnak gondoskodnia kell arról, hogy kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitellel is elősegítse az egészség megőrzését. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a széles palettáról mit választunk. A minőség – ár – érték arány figyelembe vételével az egészségmegőrzés mellett, az egy évben erre fordított pénzügyi keret is dominánsan eltérhet!

 

Egészségmegőrző, táplálkozás kiegészítő, organikus készítmények előnye többek között a tisztaság, a megbízhatóság, a profizmus.

Minden NUTRILITE termék mögött több mint 80 év tapasztalat áll. Ez olyan mennyiségű adat elemzését tette lehetővé, amely a fejlesztések szempontjából példaértékű. A világ legkiválóbb kutatói fejlesztik a termékeket. A kedvező ár hátterében a tudatos kereskedelem áll. A termőföldtől a feldolgozási, a fogyasztóhoz valló szállításig egy rendszeren belül, azaz egy kézben, történik a folyamat.

 

 

A vízen is spórolhatsz!

 

Víztisztítók közül sem mindegy, mit választasz.

ESPRING Víztisztítóval a második évtől már 150.000 – 200.000 Ft közötti megtakarítást érhetünk el!

Egy 4 tagú család éves szinten átlagosan kb.200.000 – 300.000 Ft-ot költ el ásványvízre. Emellett jelentős műanyag hulladékot is „termel”. Azonban a palackozott víz fogyasztása csak fél megoldás, hiszen főzéshez kevesen használják. Egészségmegőrzés szempontjából is kétséges a műanyag palackban tárolt ásványvíz rendszeres fogyasztása. Ha emellett csapvíz felhasználásával főzünk, olyan anyagok kerülhetnek a szervezetbe, amelyekkel koránt sem az egészségünket szolgáljuk. Ehelyett javasolt otthoni fogyasztásra a szűrt víz előállítása. A vízszűrő, a szűrőbetét és az átengedett szűrt víz köbméter árának aránya együttvéve sem haladja meg azt a költséget, amit a palackozott vizek fogyasztása és a csapvíz ára együttesen jelent. Ha ehhez hozzáadjuk az egészségmegőrzés, a prevenció gazdasági hatását is, akkor egyértelműen megállapítható, hogy a tudatos gazdálkodás, tudatos vásárlás, prevenciós gondolkodásmód milyen formában szolgálja az ember egészségét és segíti a költséghatékony gazdálkodást a háztartásban.

 

 

 

 

A fenti néhány példa arra szolgál, hogy számszerűsítsünk példákat. Így egyértelművé válik, hogy mennyire hatékony másképpen gondolkodni. Nem feltétlenül kényelmesebb megoldás a hozzánk legközelebb eső boltba betérni. Ha átgondoljuk a szükségleteket, figyelünk a beszerzési forrásokra, akkor olyan eredményeket érhetünk el, ami helyettesítheti a megszokott, de nem előnyös megoldásokat.

 

 

Miért adnál többet kevesebbért?

 

Neked számít a garancia? Igen, ez is tudatosság!

 

Olyan helyről vásárolni, ahol a minőséget garanciával szavatolják. Persze további anyagi előnyöket is teremthetsz, de ha csak ennyit veszel számba, máris elmondható, hogy igen, tettél önmagadért és szeretteidért! Miért döntenél másképpen? Válaszd Te is a legjobbat! Ha a fenti szemléletmóddal tekintesz a bevásárlásra, többet tettél, mint eddig bármikor!

 

Egyik kedves ismerősöm, egyszerű, gyári munkásként dolgozott a gyulai hús kombinátban, később vezető volt, majd kényszervállalkozó-hús boltokat üzemeltetett, mondta: amit kínálok itt, kényelmes, házhoz hozza a futár, globálisan olcsóbb ár-érték arányban. Páratlan, garancia,  zaz, megelégedési garancia van minden termékre, ha kinyitottad, használtad, de nem hozza meg, amit vártál, a teljes vételár visszajár neked. Pénz marad a zsebedben, s egy lehetőség kínálkozhat arra, hogy pénzt is teremts vele,  —–egyetlen egy értelmes, intelligens okot mondj, miért  ne  ezt használnád?

 

Kicsit durvábban…nem, te úgy döntesz, továbbra is kényelmetlenül, drágábban, rosszabb minőségűt, más zsebébe  téve  azt a pénzt, amit  megtakaríthatnál  akarsz  vásárolni!

Miért adnál többet kevesebbért?

 

Mond, neked megéri?

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben egy 4 tagú család a háztartását tervezetten átalakítja a fenti szemléletmód szerint, nem csak a családi költségvetésen javíthat, bár az sem elhanyagolható érv! Éves szinten mindent egybevetve 100.000 Ft – 150.000 Ft – 200.000 Ft közötti összeget is megtakaríthatnak a családok ezzel az egyszerű választással! Természetesen nem csak nagycsaládosok számára érdemes megfontolni ezt a szemléletet. Az egyedül élők, kettecskén boldogulók számára is érdemes a váltás! Az otthon tisztasága, a minőségi környezet, a tudatos gondolkodás és cselekvés a higiénia és a szépségápolás területén is meghozza a gyümölcsét. Elmondhatjuk, hogy valós életminőség váltásról beszélünk! Ez megint nem csupán családi kassza teherbírás kérdése. Hiszen így is, úgy is költünk tisztítószerekre, higiéniára. Az egyéni és társadalmi felelősségvállalás, a tudatosan gondolkodó ember sajátja kell legyen. A Föld és az emberi élet megóvása mindannyiunknak kötelességünk. Ebbe pedig beletartozik a tudatos vásárlás témaköre is.

 

 

 

 

 

 

 

Segítek eligazodni a palettán. Számoljuk ki, tervezzük meg együtt a Te háztartásodra, személyre szabva a legoptimálisabb megoldást!

 

Hívj, írj, engedd meg magadnak, hogy valóban a legjobbat kapd. Mert ez nem reklám, nem óriásplakát ígéret. Ez a kézzelfogható valóság egy szelete. Egészség, boldogság, életöröm. Ez jár mindannyiunknak.

 

Tegyünk érte együtt, közösen.

 

 

 

Szigeti Erzsébet-Böbe

 

személyes életvezetési tréner

 

+36 70 363 8094

 

ertederted1@gmail.com