Vásároljunk, de Okosan

Ma trendi, ha elismerjük egymást és önmagunk. Ma trendi minőséget nyújtani és elvárni magunktól is. Ma trendi dönteni, felelősséget vállalni és választani – trendi önmagunkért és egymásért is tenni. Ma trendi szerepeket vállalni és trendi adakozni, mert ezzel elismertünk egy felismert minőséget és így részesévé válhatunk a csodának, ami az alkotásé. Az adás-kapás flow élménye igenis beindítható! Adás misztériuma – a kapás élménye – gondoltak már így a vásárlásra? – gondolatébresztő.

 

Vásároljunk, de Okosan

Ha vásárolni megyünk, szeretünk minél jobban járni. Megnézzük az anyagát a dolgoknak, a fazonját a ruhának, az ételek összetételét, néha a csomagolását és azt, mennyibe kerül. A nők a megérzéseikre hallgatnak inkább, míg a férfiak többsége a pénztárcájára – bár mindenki vásárol, hát nem csoda, hogy nagy a verseny a vásárlói kegyeinkért. Igény szerint – a mi igényeink szerint – vállalatok ezrei, termékek fejlesztésével célozzák meg azt a csoportot, akiktől a legnagyobb bevételt, legnagyobb érdeklődést remélik, és a szerint alakítják ki az eladási stratégiát illetve a termék végleges formáját. A betűtípustól a színek varázslatos világáig mindent figyelembe vesz egy mai, magára adó és sikeres vállalkozás marketingje. Csoda, ha egyre többet vásárolnunk?

De mi van azokkal, akiknek nincs pénzük? Épp most nincs. Nem is lesz?

Ismerünk ilyen embereket? Egyéneket? Népcsoportokat? – velük ki törődik?

Amikor vásárolni megyünk, szeretünk jól járni, gyakorlatában is egyéniségek vagyunk. Van, aki interneten vásárol, mert az akciókat könnyedén átlátja, a vásárlói lista végén azonnal levonják a kedvezményeket és ingyen házhoz szállítják a megrendelt árut. Van, aki a piacra jár és magától a készítőtől veszi, amire szüksége van, más esetben egy kiskereskedőtől, aki a termelőnek segít az eladásban. Itt lehet alkudni, amit szintén sokan szeretnek. És van olyan, aki másokra bízza a bevásárlásait, annyira nem szeret részt venni a kereskedelemben – tehát másoknak fizet, hogy elintézze ezt helyette. Ön hová tartozik?

 

Vásároljunk, de Okosan

Néhány praktikus javaslat

  1. Készítsünk listát a beszerzendőkről, hogy mikor a vásárlásra kerül a sor, ne felejtsünk el semmit.

    Vásároljunk, de Okosan

  2. Vigyünk magunkkal bevásárláshoz szükséges szállító kosarat, dobozt vagy szatyrot. Érdemes kipróbálni a csomagolásmentes boltok otthonos hangulatát!
  3. Legyünk tudatosak a vásárlásainkban, keressük a hazai termelők, kézművesek magas minőségű termékeit – támogassuk a gazdaságunk, gyarapítsuk a gazdagságunk…

    Vásároljunk, de Okosan

  4. „Olcsó húsnak híg a leve” – tartja a régi, magyar mondás. Valóban, ami olcsó, az sokszor sokkal drágább, mert hamarabb tönkre megy, és gyakrabban kell pótolni, illetve kidobni, mert javíthatatlan.

Linka