Az internet felhasználók laptopjai, folyamatosan veszélyben vannak. Elég, ha egy nem érthető kiterjesztést telepítenünk a böngészőbe, rossz linket követni vagy letölteni egy rosszindulatú programot- és kész is, a tárcája veszélybe került. Ahhoz, hogy ezt elkerülje érdemes követni az alábbi tippeket.

 

Biztonsági mentés a seed-kifejezésről.
Egy laptop ellopható, vagy a legváratlanabb pillanatban tönkremegy. Ha a crypto-valutákat hierarchikusan meghatározott tárcákban tárolja – visszaállítható a crypto tárca egy biztonsági mentés által a Seed-kifejezést használva.A Seed-kifejezés11–12 egymáshoz nem kapcsolódó szavakból álló jelszó. 

 

A Seed-kifejezéseket az Airbitz, Bither, Electrum, Jaxx, Ledger, MultiBit, Mycelium, Trezor és egyéb tárcák támogatják. Regisztráláskor a rendszer kéri, hogy kreatív legyen, és telepítsen egy Seed-kifejezést. 
A legfontosabb dolog – ne veszítse el azt a papírlapot, amire felírta a kódokat.
Az elveszett tárca eléréséhez – töltse le a programot egy másik számítógépen, adja meg a Seed-kifejezést, állítsa vissza az adatokat, és módosítsa a jelszót.

 

Ne küldjön képernyőfotót programok segítségével.
Ne tárolja a Seed-kifejezéseket, fotódokumentumokat vagy egyéb személyes adatokat a fájlmegőrző szolgáltatásokban és főleg az interneten.
A gyorshivatkozások és a fájlmegosztó programok biztonsági lyukakkal rendelkeznek. Például egy linket küldhet egy képernyőfotóról egy barátjának – ha ugyanabban a hivatkozásban egy számot vagy betűt cserél, akkor hozzáférhet valaki más képernyőfotójához. Ugyanez a helyzet a fájlokkal, amelyek közül néhányat még egy Google-keresőn is megtalálhat.

 

 

Ne csatlakoztasson gépéhez idegen flash-t.
Ha egy idegen kéri egy flash-meghajtó csatlakoztatását egy perc erejéig, hogy ellenőrizze egy fájlt, utasítsa el.
Egyes hackerek kifejezetten flash meghajtókat és USB meghajtókat használnak a rosszindulatú programok letöltéséhez. Ez általában olyan kémprogram, amely egy perc alatt letöltheti a fájljait, vagy feltörhet egy tárcát.

 

Ne csatlakoztassa laptopját nyilvános Wi-Fi-hez.
A hackerek nyilvános Wi-Fi-t használhatnak kávézókban, vasútállomásokon, repülőtereken, és hozzáférhetnek az eszközökhöz. A Wi-Fi-n keresztül küldött összes információ elérhető lesz a támadó számára.
Ne használjon Wi-Fi-t crypto-valuta ügyletekhez. Jobb utalni a mobil interneten keresztül vagy otthonról.

 

Ne használja a Google Chrome-ot.
A Google Chrome nem nevezhető biztonságos keresőnek a trader számára. Felhasználói adatokat gyűjt és célzott hirdetéshez használja. Úgy tűnik, semmi új, de ugyanakkor a böngésző beolvassa az összes fájlt és dokumentumot a felhasználó laptopján – a helyszínt, a keresési előzményeket, a letöltéseket és egyéb adatokat.
Ezenkívül elég, hogy bejelentkezzen a YouTube vagy a Gmail fiókjába, és a Chrome adatszinkronizációt végez. 
Ha beleegyezését adja, a Google kiadja a böngészési előzményeket, jelszavakat és számlázási adatokat.

 

Ne telepítsen nem tesztelt kiterjesztéseket.
A böngésző segédprogramok egyszerűsítik a munkát, letilthatják a hirdetést, de kiadhatják az adatokat, és vírusokkal fertőzhetik a rendszert.
A laptop védelme érdekében ellenőrizze a letöltések számát, rendelkezzen legalább egy millió letöltéssel, figyelmesen olvassa el a véleményeket, és ellenőrizze a fejlesztő weboldalát. Ha az oldal „térdre” került, vagy egyáltalán nem található, akkor jobb, ha törli ezt a kiterjesztést/bővítményt.

 

Ne kövesse a rövid hivatkozásokat.
A hackerek átírják a rövid hivatkozásokat, amelyeket általában gyors képernyőképek vagy szociális hálózatok programjai generálnak.
Ha egy ismeretlen felhasználó ilyen linket küld, ne kattintson rá. A vicces kép vagy a scrimer elrejtheti a rosszindulatú programokat, amelyeket automatikusan letölthet a számítógépére.

 

2Faktoros hitelesítés engedélyezése.
A kétfaktoros hitelesítés megvédi fiókját, jobb a „komplex” jelszótól. Például, ha egy hacker megkaparintja az Ön jelszavát a Cryptorobotics terminálhoz, akkor nem tud bejelentkezni, amíg Ön meg nem erősíti a műveletet a telefonon.

 

Sok sikert és bőséges hozamot!

 

Katona János
e-mail: info@inwestclub.com
Tel.: +3615500124