Vegán áfonyás zabkeksz

Egészséges, finom, puha. Tízóraira és uzsonnára is csomagolhatunk belőle a gyerekeknek! Kell ennél több?

Hozzávalók

10 dkg zabpehely

10 dkg mandulaliszt

10 dkg durvára darált dió

1-2 evőkanál méz

1 evőkanál citromlé

csipet só

1 teáskanál vaníliapor

10 dk aszalt vörös áfonya vagy tetszés szerinti aszalt gyümölcs

vegan-afonyas-zabkekesz

Elkészítés

Áztassuk be a zabpelyhet 3 órára, majd nyomkodjuk jó ki a vizet belőle. Keverjük össze a mandulatejjel, a dióval, a mézzel és az ízesítőkkel. Gyúrjuk össze alaposan. Vágjuk fel az aszalt gyümölcsöt apró darabokra és keverjük a masszához. Ne ijedjünk meg, a tészta állagától, ha ragacsos és egy picit száraz.

Az aszalógép tálcájára tegyünk sütőpapírt és kanalazzunk rá kis kupacokat a masszából, majd lapítsuk ki őket egy picit. Az aszalt gyümölcsöt helyettesíthetjük cukrozatlan kakaóporral, ha csokis kekszet szeretnénk enni!

Jó étvágyat!

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu