Hozzávalók az alaphoz

  • 12 dkg zabpehely
  • 9 dkg puha datolya
  • 1 kávéskanál instant kávépor

Hozzávalók a kávés csokikrémhez

  • 25 dkg datolya
  • 10 dkg kókuszzsír, olvasztva
  • 2 kávéskanál instant kávépor

Hozzávalók a vaníliakrémhez

  • 20 dkg kesudió
  • 12 dkg kókuszzsír, olvasztva
  • 7 dkg méz
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál bourbon vaníliapor

A kesudiót áztassuk be 4 órára vízbe. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

Alap elkészítése
A hozzávalókat aprítógépbe tegyük és dolgozzuk jól össze, majd nyomkodjuk bele alaposan a tortaformába.

Kávés csokikrém elkészítése
A hozzávalókat tegyük turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Simítsuk rá a torta alapjára és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Vaníliáskrém elkészítése
A hozzávalókat tegyük a turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Ha megdermedt a csokis krém a torta alapon, akkor tegyük csak rá a vanília krémet a tortára.

Szórjuk le kakaóporral és díszítsük kávészemekkel.

www.lenartgitta.hu