Ha igazi kávé imádó vagy és oda figyelsz arra, hogy mit eszel vagy iszol, akkor mindenképp próbáld ki a vegán mandula latte-t. Ínycsiklandozó íze van és a nagy melegben lehűtve nagyon finom!

Hozzávalók

15 dkg mandula

8 dl tisztított víz

1 evőkanál rizs szirup vagy méz

2 teáskanál bio arabica instant kávé + 1 dl víz

vegan-latte

Elkészítés

A mandulát áztassuk be 6 órára. Ha blansírozott mandulánk van, azt nem kell áztatni. Forraljunk fel 1 dl vizet és oldjuk fel benne a kávét, majd hűtsük le szoba hőmérsékletűre. A beáztatott mandulát turmixoljuk simára kevés vízzel. Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a turmixgép a magokat összetörje. Ha a massza tejszerű és sima, akkor öntsük hozzá a többi vizet is és pörgessünk még egyet rajta a turmixgéppel. Szűrjük át szűrőzsákon a mandulás vizet és a leszűrt levet töltsük vissza a turmixgépbe. Adjuk hozzá az édesítőszert és a feloldott kávét és turmixoljuk ismét össze.

Ebből az adagból 4 főnek is jut. Tálalhatjuk jégkockákkal, kakaóval vagy fahéjjal megszórva. Kínáljuk sütemény kíséretében.

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu