Dél-Afrika – Fokváros – Sun City – Pilanesberg Nemzeti Park túra 2021 április

Az afrikai kontinens legdélebb részén valóban szemünk elé tárul, ” a Világ egy országban” amely Dél-Afrika. Fokváros különleges természeti fekvése, a fenséges Tábla Hegy, a lenyűgöző szépségű Jóreménység Foka, a történelmi múlttal rendelkező Stellenbosch és a világhírű Borvidék vizuálisan elkápráztat.

A fokvárosi élmenyeket koronázza meg Sun City egzotikus afrikai üdülő paradicsomban a napozás, fürdés, pihenés. Ragyogó gyémánt a túránk koronáján az afrikai szafari élménye, ahol karnyújtásra láthatjuk az 5 nagyként emlegetett vadakat: elelefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly és leopárd. Esténkét különleges helyeken vacsorázunk, a kiválasztott ételek gasztronómiai betekintést nyújtanak az ország konyhájába, világhírű helyi borok kíséretében.

Élmények:

Megtekintjük és lanovkával felmegyünk a mesés szépségű Tábla Hegyre, amely Fokváros szimbóluma a Világ Örökség része.

Kihajózunk Hout Bay öbölnél a Duiker Foka szigethez, ahol megközelítőleg 2500 foka él.

A Jóreménység Foka táblánál megállunk fotószünetre, majd siklóval felmegyünk a híres világítótorony lábáig. Innen láthatjuk az égszínkék Indiai-óceán és a sötétebb kék színű Atlanti -óceán találkozását.

Afrikai pingvinekkel találkozunk Boulders öbölben tett kirándulásunk során, ahol ott totyognak testközelben a frakkos Happy Feet filmszereplői.

vilag-egy-orszagban

Ellátogatunk Stellenbosch történelmi városba, majd a Borvidéken Dél-afrikai borokat kóstolunk. Itt szinte otthon érezzük magunkat, mert megkóstoljuk honfitársunk a magyar nemesi családból származó kiváló borász Pongrácz Dezső által készített és munkássága tiszteletére elnevezett Pongrácz pezsgőt.

Fokvárosi program után repülünk Johannesburgba majd utazás Pretoriába. Megnézzük a Union Buildinget és a Church Teret.

Gazdag és látványos program után pihenés, napozás, fürdés következik Sun Cityben.

Az üdülőhely felkapott pihenőhelye a világnak, ahol Afrika sajátos szívverése páratlan exkluzivitással keveredik.

A „birodalom” szórakozási kínálatát bővíti, a Valley of Waves &Beach hullámfürdő homokos parttal.

További aktív program lehetőségek: Golf, Segway túra, Labirintus, Zip Silde, Parasail, Jetski. Quad Bike és Mountain Bike a szavannán, impala, kudu, zsiráfok között haladunk ami egyedül álló élményt nyújt.

A Pilanesberg Nemzeti Parkban (Malária mentes!), nyitott négykerék meghajtású terepjárón szafarizunk.

Az 55 000 hektáros park varázslatos felszínén nyitott szavannák, dombok, sziklás hegyek, bozótos területek váltják egymást. Dél-Afrika mágneses vonzása mélyen legbelül érinti meg az ide látogatót, úgy, hogy az itt eltöltött időt soha többé nem tudja elfelejteni.

Aki egyszer ellátogat Dél-Afrikába vissza akar és visszafog is fog térni.

Részletekért kattints ide!

Novák Zsuzsa

06 30 964 0244

novak.sza[email protected]