Hozzávalók
- 2 db burgonya
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 400 ml alaplé
- 3 csokor víztorma
Elkészítés
Hámozzuk meg a hagymát, a burgonyát és a fokhagymát, majd vágjuk fel durva darabokra. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd tegyük bele a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig a zöldségeket, amíg a hagyma áttetsző lesz. Öntsük fel az alaplével, és pároljuk addig, amíg a burgonya megpuhul, majd tegyük bele a víztormát és főzzük tovább 3-4 percig. Krémesítsük a levest egy turmixgép segítségével.
Tálaljuk tejszínnel vagy olívaolajjal meglocsolva, pirított kenyérkockákkal és aszalt zöldségekkel, magvakkal.
Hagyj üzenetet