Hozzávalók

  • 2 db burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 400 ml alaplé
  • 3 csokor víztorma

 

Elkészítés
Hámozzuk meg a hagymát, a burgonyát és a fokhagymát, majd vágjuk fel durva darabokra. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd tegyük bele a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig a zöldségeket, amíg a hagyma áttetsző lesz. Öntsük fel az alaplével, és pároljuk addig, amíg a burgonya megpuhul, majd tegyük bele a víztormát és főzzük tovább 3-4 percig. Krémesítsük a levest egy turmixgép segítségével.

Tálaljuk tejszínnel vagy olívaolajjal meglocsolva, pirított kenyérkockákkal és aszalt zöldségekkel, magvakkal.