Kulcsfontosságú, hogy tisztán lássa mindenki a befolyásoló tényezőket. Mert akkor csökkenthető, vagy módosítható az eltérítésre való képességük.

 

  • Sok kapcsolat van, amit a szülők túrnak szét. Nem véletlenek az anyós viccek? Talán nem. De az apósok sincsenek mindig aranyból.
  • A személyes különbségek legyőzhetők? Igen is, meg nem is. Attól függ, hogy melyik nézőpont a dominánsabb?
  • Lehet-e jó egy olyan párkapcsolat, ahol a felek teljesen más társadalmi rétegből érkeztek? Lehet. De sokkal több energiára, empátiára, megértésre, figyelemre, azaz párkapcsolati tudatosságra van szükség!
  • Számít a pénz? Nem mindenkinél. Előfordul, hogy a pár jól meglenne, nekik rendben van a pénzügyi különbség. Ám a környezet ezzel a nézőponttal nem ért egyet, és belepiszkál a párkapcsolatba.
  • Számít az érzelmi különbözőség, és a szexuális habitus különbsége? Nagyon sokat számít! Itt tripla figyelemre van szükség. De a dolog nagymértékben orvosolható, amennyiben mindkét félben van hajlandóság.
  • Win-win game azt jelenti, mindenki nyer. Van ilyen kapcsolat? Válhat egy kapcsolat win-win game alapúvá, amennyiben mindkét fél bevállalja, hogy ezért tennie kell. Elfogadja, hogy nem egyformák, hiszen senki sem pont olyan, mint a másik. Ha mindketten elfogadják, hogy egyes kérdésekben szempontváltásra lehet szükség. Elfogadják, hogy nem csak az Élet változik, hanem az ember is változik korosztályi, megélés tapasztalati, és környezeti behatásra. Amennyiben hajlandóak és képesek az együtt változásra, és be tudják számítani, hogy ez nem történik szinte soha szinkronban egymással. Miért? Mert a férfi és női fizikai-lelki-érzelmi fejlődés nem mindig szinkronisztikus.
  • Win-win game alapvetése a kapcsolati kommunikációs háló megteremtése, a közös kommunikációs szint létrehozása. Értsd, mindkét fél ugyan azt érti, ugyan azon a szón és fogalmon, tartalmi és mögöttes értelemben is. Például a nem szó, mindkét fél számára a nem beleegyezést jelenti. Az igen szó, mindkét fél számára a tényleges beleegyezést jelenti, és sorolhatnánk tovább a végtelenségig…

 

 

 

 

 

Csaba Beatrix

life coach, párkapcsolati szakértő

konfliktuskezelő, mediátor

 

 

http://mediaciospont.com/life-coaching/