Jamie Oliver fantáziája határtalan.

Újabb remek recepttel állt elő, melyet a ráérős reggeleken vagy vacsorára is elkészíthetünk.

Hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • 350 gr vegyes színű cseresznye paradicsom
  • 100 gr bébispenót
  • 3 szál újhagyma
  • 15 gr koriander
  • 1 evőkanál exra szűz olívaolaj
  • 1 db lime
  • 1 db tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 300 gr túró
  • csili szósz

Elkészítés

Az avokádó felét hámozzuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat negyedeljük. Tegyük egy salátás tálba a bébispenót felét, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és a koriandert, majd nyomjuk rá a lime levét. Az olívaolajjal keverjük össze, ízesítsük sóval és fekete borssal, majd tegyük félre.

A tojást, a lisztet, a tejet és a maradék bébispenótot turmixoljuk össze. Ízesítsük sóval és fekete borssalzold-palacsinta-1. Egy palacsintasütőt kenjük ki olívaolajjal és a masszából süssünk palacsintákat.

A kisült palacsintákat kenjük meg vékonyan csili szósszal, tegyük rá a túrót, a paradicsom negyedeket és az avokádó szeleteket. Díszíthetjük lime darabokkal, fűszerekkel, sajttal.

De a töltelék a képzeletünkre van bízva, ízlés szerint tehetünk bele mást is.

Jó étvágyat!