Mindenhol olvashatjuk, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt kell enni, hogy az egészségünkért megfelelően tegyünk. De azt is egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy a bio változatot keressük, még ha kevésbé mutatós is, de biztosan vegyszermentes.

 

Hogy is van ez? Mit jelent a bio?

 

A termesztési technikák közül egy olyan választás, amikor a gazda módszerei a természethez áll közel. Úgy neveli a növényeket, ahogy a felmenőitől látta, tanulta. Megfigyelve és persze alkalmazkodva is a természet törvényeihez, a növények jellemzőihez, igényeihez.

 

Ennyi az egész? Mikor bio egy termék?

 

Ennyi, ami a minden is egyben! A legfontosabb követelmény, hogy a termesztési folyamat ellenőrzött körülmények között zajlik, s a növény nem tartalmaz semmilyen toxikus és szintetikus anyagot, sem műtrágyát. A fejlődéséhez szükséges tápanyagok csak szerves eredetűek lehetnek. A kártevőket is csak vízzel lemosható és természetes eredetű permetanyagokkal szórhatják be. A valódi biogazdaságok így mennyiségben kevesebbet és magasabb áron tudnak csak termelni, viszont garantáltan kiemelkedő a termékminőségük.

 

Vegyszermentes permetezés

 

 

 

Honnan tudjuk, hogy kitől vásároljunk?

 

Hallgassunk a barátunkra, barátnőnkre, ha a Nemes Családi Ökogazdaságot ajánlja! Ha Nemes Gáborék állítják össze a zöldséges dobozunkat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kifogástalan ízű és bio tisztaságú termékeket ehetünk. Első kóstolásra szokatlanul zamatos a sárgarépa, a paprika, a saláta, majd hamar ez lesz az etalon! A termékeiket fogyasztva újratanulhatjuk az idényzöldségek aromáit.

 

Hol találhatók Nemes Gáborék?

 

Családjával Kunszálláson él és dolgozik. Céljuk, hogy az általuk termesztett növényeket eljuttathassák az ökológiai termékek iránt nyitott és egészségtudatosan élő családokhoz. Leadott rendelésünket átvételi pontokon kaphatjuk meg, kinek hol kényelmes! Mindezt pedig természetes udvariassággal és türelemmel kapjuk. Ha valaki megkóstolta Nemes Gáborék friss növényeit, akkor bízván maradni fog ennél a megtalált, egészséges finomságorgiánál!

 

Nemes Gábor

 biogazda

+36/70-701-7447

nemesokogazdasag.hu