Hozzávalók:

  • Tetszés szerinti zöldségek pl. brokkoli, sárgarépa, édesburgonya, zeller, hagyma, kelbimbó, kelkáposzta
  • Pác hozzávalók 1 kg zöldséghez
  • 20 dkg aszaltparadicsom
  • 1 db pici zeller
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál őröltkömény
  • ízlés szerint őrölt feketebors és Himalája-só


Elkészítés:

A pác hozzávalóit turmixoljuk össze. Sűrű és ízes masszát fogunk kapni. Nem baj, ha túl fűszeresnek érezzük, mert a levesben elfog oszlani.

A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk apró darabokra. A feldarabolt zöldségeket keverjük össze a páccal alaposan. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt öntsük fel forró vízzel. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu

Zöldségleves