Hozzávalók

  • 15 dkg napraforgómag, beáztatva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só, bors, pirospaprika
  • 1 evőkanál víz
  • 30 dkg mandulasajt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cékla
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • só, ízlés szerint

 

Elkészítés
A napraforgómagot és a fűszereket aprítógép segítségével őröljük finomra és adjuk hozzá a vizet. Egy kisebb gombócot kapunk majd.

A sárgarépát hámozzuk meg és az aprítógéppel finom darabokra aprítsuk fel. Adjunk hozzá egy csapott evőkanál útifűmaghéjat. Ugyanezt a folyamatot csináljuk meg a céklával. Ha a cékla leve sok, akkor hagyjuk lecsöpögni, ezután adjuk hozzá a maradék útifűmaghéjat.

A mandula sajt elkészítése itt található.

Béleljünk ki egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral. Az aljába nyomkodjuk bele a napraforgómagos alapot, majd a céklás masszát, és utána a sárgarépás massza felét. Tegyük rá a sajtréteg felét, majd a sárgarépás massza másik felét is. A tetejét zárjuk sajtréteggel. Ügyeljünk arra, hogy minden réteget alaposan nyomkodjunk le. Helyezzük a hűtőszekrénybe egy órára.

www.lenartgitta.hu