a szerelem nem relatív…

 

Izgalmas, szexi, sikeres, ízig-vérig elhivatott, és kitartó. Azt nem mindenki tudja, hogy ez az igazán 21. századi NŐ, anyuka is. Ha kell, saját maga producere. A lelkében születő finom hangulatokat, dalban énekli el. Néhány nappal ezelőtt mutatták be legújabb albumát, aminek címe, Kémia. Persze nem az iskolai tantárgy rejtelmeit énekelte korongra. A cím, a szerelem képletét sejteti. A Csak a Nőknek Magazin olvasóinak, érzésekről, anyaságról, szakmáról, az életfeladatok mérföldköveiről vall, a népszerű énekesnő.

 

 

 

 

Hogyan alakult ki a Zséda-ság?

 

Egy kedves barátnőmnek köszönhetem a Zséda nevet, aki akkoriban stylistként dolgozott velem. Egy életre hálás vagyok neki ezért az ötletért. Mára már sokan mondják, hogy egy komoly brand épült a Zséda név mögé, valódi tartalommal. Nem csak koncertek, lemezek, de könyv, stílus, divat. Én örülök, hogy ez észrevehető, hogy sikerült kialakítani.

 

 

 

 

A Zsédaság nem csupán külső megjelenés, stílus, és divat. Az elegancia, a finomság, a nőiesség, a dalokat is áthatja.  A szerzemények ki által születnek? Mi cseng vissza bennük?

 

Bennem születik meg a vágy egy-egy dalra. Amikor megfogalmazódik, mit szeretnék kifejezni önmagamból, és mit szeretnék ebből átadni a közönségnek, akkor keresem meg ehhez a szerző társakat. Sok-sok időt töltünk együtt, amíg a végleges formába öntjük a zenét, és a szöveget. A mostani album, több mint két év türelmes munka eredménye. A cél az volt, hogy olyan zenei anyag szülessen, ami a hallgatókban is felidézi a szerelem, érzéseket borzoló pillangóit. A dalok között is működik a kémia, nem véletlen a felépítés, a számok összefüggnek, működésbe lépnek egymással.

 

 

A népszerűség, a siker lélekemelő. A szerelem pedig igazi unikum. Zséda azonban nem csak szerelmes nő, hanem egyben anya is. Hogyan tudod beilleszteni az anyai feladatokat, a sztárság követelte munkatempóba?

 

A család nagyon fontos nekem. Feleségként, és anyaként is törekszem arra, hogy elegendő időt szánjak rá. Ilyenkor csak rájuk figyelek. Iskolába, különórákra viszem a fiam, akinek számít a véleménye. Jó érzékkel lát dolgokat a világban. Igazi kis gondolkodó, aki egyben büszke is az anyukájára. De szerencsére a helyén tudja kezelni a dolgot. A párommal jó összhangot tudtunk kialakítani az élet minden területén. Az énekesi pályafutással járó elfoglaltságoknak is van egyféle rendje. A fellépések, stúdió munkák, forgatások, nem egyszerre zajlanak. Így mindig sikerül megoldani, hogy értékes időt tölthessek együtt velük.

 

 

 

 

Zsédáról süt a nőiesség. A kalendáriumban megjelent fotókat nézve, egy elegáns, ugyanakkor szexi nő néz velünk szembe. A szerelmes dalok is a nőiesség felvállalását sugallják. Mi ennek az üzenete a Világ felé?

 

Fontosnak tartom, hogy a nők felvállalják önmagukat. Miután a fiam megszületett, nem gyermeklemezzel jelentkeztem. Akkor született a lelkemben, a Fekete rúzs című dal. Az anyaság az érett nőt hozta ki belőlem. Igen, van egy ilyen üzent a nők felé, hogy megőrizhető a nőiesség, a gyermek születése után is. Azt vallom, hogy mindaz formál bennünket, amit önmagunkról gondolunk. Mindenki saját maga építi fel a nőiségét is, testileg, és lelki értelemben is. Tehát felelősségünk van önmagunkkal szemben. A kalendáriumomban évről évre arra törekszem, hogy segítsem a nőket a pozitív életszemlélet erősítésében, a nőiségük kibontakozásában.

 

 

 

 

Az albummal egyszerre megjelenő kalendárium, miben nyújthat segítséget a hölgyeknek?

 

Olyan könyvecskéket, kalendáriumokat készítek, amik egész évben praktikus társak. Nemcsak a naptároldalak miatt, de a benne lévő témák miatt is. Minden évben más-más tematikát választok.

 

 

Kinek ajánlod a Kémia című albumot, és a Zséda kalendáriumot?

 

A lemez arra hivatott, hogy kiszakítsa a hallgatókat a mindennapokból, lélekemelő és boldog pillanatokat adjon, így mindenkinek ajánlom. Bízom benne, hogy mindenki talál rajta legalább egy olyan dalt, ami hozzáad az életéhez, amiben magára ismer. Az idei kalendáriumom pedig nem véletlen kapta a Zene és szöveg címet. Az eddigi zenei pályám történéseit és kulisszatitkait írtam meg benne, de a szokásos szépség és divattanácsok, programajánlók és zenei érdekességek is részei. Mindenkinek ajánlom, aki nem szokványos naptárba szeretné írni programjait az  új évben.

 

 

Csaba Beatrix