Jamie Oliver mindig megtud lepni minket azzal, hogy az egyszerű alapanyagokból fantasztikus ételt varázsol. A spenót saláta nem csak finom, hanem telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Érdemes elkészíteni és nem mellesleg a Húsvéti menübe is beillesztethető!

Hozzávalók

2 marék zsenge spenót

2 marék friss zöldborsó

ízlés szerint feta sajt

olívaolaj és citromlé

spenot-salata

Elkészítés

A spenótot mossuk meg alaposan és szárítsuk meg a víztől. A borsót blansírozzuk, sótlan forró vízben, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a spenót leveleket a zöldborsóval. Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és citromlével, majd morzsoljuk rá a fetasajtot.

De adhatunk hozzá még apróra vágott paradicsomot, avokádót, epret, pirított magvakat is.

Jó étvágyat!