Barion Pixel
Menü
Kosaram

Chiliout

2016-ban kezdett érlelődni bennünk a gondolat, hogy saját chili termékeket kellene készíteni, mert a bolti készítmények nagy része nem ízlett. Ezek általában túl sósak vagy túl ecetesek, pont a lényeg veszik el, a chili igazi aromája.

Heidt Gábor vagyok és a saját chili farmunkon a párommal dolgozunk azon, hogy a chili paprika sok finom ételbe belekerüljön. A gondolatot tett követte és elkezdődött a kísérletezés, különböző ízkombinációk kipróbálása.

Megszületett a Chili Out márka, a név a Chill Out nevű zenei stílusra reflektáló gyenge szójáték.

2016-ban kezdett érlelődni bennünk a gondolat, hogy saját chili termékeket kellene készíteni, mert a bolti készítmények nagy része nem ízlett. Ezek általában túl sósak vagy túl ecetesek, pont a lényeg veszik el, a chili igazi aromája.

Heidt Gábor vagyok és a saját chili farmunkon a párommal dolgozunk azon, hogy a chili paprika sok finom ételbe belekerüljön. A gondolatot tett követte és elkezdődött a kísérletezés, különböző ízkombinációk kipróbálása.

Megszületett a Chili Out márka, a név a Chill Out nevű zenei stílusra reflektáló gyenge szójáték.

A kezdeti pár száz üvegből mára több ezer lett, a repertoár pedig kibővült az évek alatt. Az enyhe fűszerezés mellett központi szerepet kap az extra szűz olívaolaj és a fokhagyma. Főbb chilifajták, melyekkel dolgozom: Cayenne chili, Jalapeno-, Habanero paprika, a kevésbé erős szószokhoz a Kápia paprika.

A Chili Out készítmények a magvetéstől a csomagolásig kézműves körülmények között készülnek, adalékanyagok, vegyszerek nélkül. A tartósítás hőkezeléssel történik. Remélem mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő chilikrémet, savanyúságot!