- Készletinformáció: Készleten
- Cikkszám: bnfglmlkhzfhk1000
Fehér házikenyérhez
4 db kenyérhez
Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
- könnyen kezelhető lisztkeverék
- akár nagyméretű kenyerekhez is
- természetes módon glutén-, laktóz-, tej- és szójamentes
- széleskörűen felhasználható
- jól megszokott íz
- kenyérhez, zsömléhez és bagetthez
- hosszan friss
- tojásmentes, tartósítószermentes
Hozzávalók 1 db kenyérhez:
250 g GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
5 g szárított élesztő
2 evőkanál olívaolaj
220 ml langyos víz
Elkészítési javaslat: A kimért lisztkeverékhez keverje hozzá az olívaolajat, szárított élesztőt és a langyos vizet, majd alapos összegyúrást követően egy fedett tálban 10 percig szobahőmérsékleten pihentesse. Olajos kézzel formázzon egy nagyobb kenyeret, majd egy késsel ejtsen bevágásokat a tetején és helyezze egy sütőpapírral borított tepsibe. Közben a 220 fokon előmelegített légkeveréses sütőt állítsa 180 fokra, helyezze be a tepsit, és a sütés első tíz percében használja a gőzfunkciót (vagy helyezzen a tepsi alá egy hőálló edényben forró vizet). 10 perc sütést követően zárja el a gőzfunkciót, vagy óvatosan vegye ki a forróvizes edényt, majd egy késsel szúrjon apró lyukakat a kenyérbe, hogy a forró gőz távozhasson. További 45 percig hagyja a sütőt 180 fokon, mikor a kéreg már szép barnára sült, tűpróbával ellenőrizze, hogy a belseje is átsült-e. A megadott sütési idők csak irányadóak.
Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők: kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.
Tápérték 100 g termékben
Energia: 1385 kJ (330 kcal)
Zsír: <0.5 g
Ebből telített zsírsavak 0.2 g
Szénhidrát: 76 g
Ebből cukor: 5.5 g
Rost: 1.6 g
Fehérje: 4.7 g
Só: 3.0 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év).
Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25° C), száraz, idegen szagoktól elzárt helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Felbontást követően a simítózár segítségével zárja vissza a termék csomagolását.
Gyártja és Forgalmazza: BGB Interherb Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 25. Info vonal: 06 1/3-339-339 E-mail: info@interherb.hu