
Elkészítés:
Sós vízben főzzük meg a tésztát. Közben szeleteljük (vagy reszeljük) a cukkinikat gyufaszál méretűre. Egy nagy, nem ragadó felületű serpenyőben, közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a cukkini szeleteket. Rendszeres kevergetés mellett 4 percig főzzük, közben adjuk hozzá a felszeletelt mentaleveleket.
A kifőtt, lecsepegtetett tésztát adjuk a cukkinihoz, és öntsük fel egy kis vízzel.
Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán nagy részét és reszeljünk bele egy kis citromhéjat. Facsarjuk rá a citromot, keverjük össze az egészet alaposan. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék parmezánnal, és csepegtessünk rá egy teáskanálnyi extra szűz olívaolajat.
Hozzávalók:
150 g linguine tészta
2 db közepes cukkini
fél csokor friss menta (15 g)
30 g parmezán sajt
1 db citrom
1 evőkanál olívaolaj

Forrás:
https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/lemony-courgette-linguine/
Szólj hozzá