Elkészítés:

 

Sós vízben főzzük meg a tésztát. Közben szeleteljük (vagy reszeljük) a cukkinikat gyufaszál méretűre. Egy nagy, nem ragadó felületű serpenyőben, közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, majd adjuk hozzá a cukkini szeleteket.  Rendszeres kevergetés mellett 4 percig főzzük, közben adjuk hozzá a felszeletelt mentaleveleket.

 

A kifőtt, lecsepegtetett tésztát adjuk a cukkinihoz, és öntsük fel egy kis vízzel.

 

Végül adjuk hozzá a reszelt parmezán nagy részét és reszeljünk bele egy kis citromhéjat. Facsarjuk rá a citromot, keverjük össze az egészet alaposan. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

 

Tálaláskor szórjuk meg a maradék parmezánnal, és csepegtessünk rá egy teáskanálnyi extra szűz olívaolajat. 

 

 

Hozzávalók:

 

150 g linguine tészta

2 db közepes cukkini

fél csokor friss menta (15 g)

30 g parmezán sajt

1 db citrom

1 evőkanál olívaolaj

 

 

 

Forrás:

https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/lemony-courgette-linguine/