gyógyító receptek

 

Busch-Turcsényi Éva a természettudományok docense fontos titkokat árul el nekünk. Számos olyan receptet oszt meg az olvasókkal, amelyek jótékonyan segít egészségünk megőrzését. Érdemes hallgatni a nagy tudású szakemberre, akinek mottója: 

 

"50 éves kortól mindenkinek a saját maga orvosának kellene lennie."

 

 

 

A fekete kenőcs

•             50 gr vérgyökér

•             50 gr Ginger

•             50 gr Graviola

•             250 gr Zink klorid

•             25 ml Dimethylsulfoxid DMSO

•             250 ml Glycerin

•             500 ml forralt vagy desztillált víz

 

A három fűszert összekeverjük egy edényben. Lábosban felmelegítjük az 500 ml desztillált vizet. Ha már meleg, akkor hozzáadjuk a zinkklorid-ot. Ezután a vizet tovább hevítjük a forráspontig, majd hozzáadjuk az előzetesen összekevert fűszereket.  A lábost takaréklángon tartjuk és folyamatosan keverjük, amíg egy homogén anyagú masszát kapunk. Ha ez a massza túl száraz lenne, akkor felfőzött vizet adhatunk hozzá. Ezután keverjük hozzá DMSO-t és a Glycerint. 24 órát állni hagyjuk, majd tégelyébe töltjük. A hűtőszekrényben éveken át eláll, így mindig felhasználhatjuk. Zománcos edényt és fakanalat használjunk.  

 

A fekete kenőcsöt használjuk a meglevő anyajegyek és öregségi foltok tesztelésére. A kenőcs már nagyon korai stádiumban mutatja, hogy ezek a foltok épek-e, vagy már átestek a rákosodás folyamatába. Ilyen korai stádiumban a bőrgyógyász meg azt mondja, hogy a foltok ártalmatlanok, pedig ez sok esetben nem így van. Ajánlott minden évben 1-2 alkalommal tesztelni. Ez úgy történik, hogy a foltokat, (kizárólag a foltokat!) bekenjük a kenőccsel, és leragasztjuk sebtapasszal. 24 órat így hagyjuk. Nem szabad, hogy víz érje, tehát fürdeni sem szabad a tapasszal. 24 óra múlva lemossuk a kenőcsöt. Ha az anyajegy semmit sem változott, akkor az biztosan egy ártalmatlan anyajegy. De ha egy kis hajszálnyi piros kerete lesz, akkor ez már rákos. Kenni csak egyszer kell. Ez a piros keret aztán az egész anyajegyen egy varrt képez, és a szokott módon ez lehull. A bőr utána sima és szép marad, anyajegy nélkül. Nem szabad a varrat feszegetni, mert akkor heg keletkezik! A folyamat a természetes gyógyulási folyamatban történik.

 

Ha valaki a fekete kenőcsöt nem akarja saját kezűleg elkészíteni, akkor az interneten is megrendelheti: www.cernamast.eu

 

Mindenkinek fontos az egészség. Azt még kevesen tudják, hogy jó néhány megelőzés titka a saját kezükben van. Néhány hatékony megoldás otthon is elérhető a prevenció köréből.

 

 

Gomasio

 

A feketeszezámot szűrőben vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, a nedves szezámot beletesszük, fakanállal folyamatosan kevergetjük. Ha a nedvesség már elpárolgott, folytatjuk a pörkölést. A magok elkezdenek pattogni. Addig keverjük tovább, míg a pattogás felhagy. Vigyázni kell, hogy le ne égjen! Aztán megszórjuk a tetejét finom sóval (Himalája só), hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kávédarálóba tesszük, napi 1-3 kávéskanálnyit lehet enni belőle. Az immunrendszert erősíti, méregtelenít, jó az emésztésnek, bőrnek és hajnak, antibiotikum.

 

 

 

Olaj rágás

 

Ősrégi ayurveda egészség-ápolási mód. A májunk éjszaka azon tevékenykedik, hogy a „mérgeket” kiválassza testünkből. Ezeknek a mérgeknek a jó része a száj nyálkahártyájába kerül, ezért reggel mikor felkelünk, a szájunk belső ürege tele van méreggel. Ezek az anyagok csak zsírban oldódnak, ezért a reggeli fogmosás nem segít! Ha elkezdünk enni, akkor minden méreg visszakerül a testünkbe. Ezért reggelente elsőnek egy evőkanálnyi olajat tegyünk a szánkba, 2-3 percig csukott szájjal rágjuk, a fogakon keresztül pumpáljuk, mozgassuk. Ezalatt beszélni nem lehet. Nem szabad lenyelni! Mérgező! Köpjük ki a szemétbe és mossuk meg a fogunkat.  Az immunrendszert erősíti, az életet meghosszabbítja, méregtelenít, antibiotikum, vírus, gomba és parazita ellenes hatással bíró módszer.

 

Ajánlott napi egyszer, a legeslegelső tevékenységnek beiktatni a reggeli felkelés utánra az olajrágást. Azután következhet a fogmosás. Betegségek eseten napi 2-3 alkalommal érdemes beiktatni az olajrágással történő méregtelenítést. Javasolt, hogy 2 külön fogkefét használjunk. Az egyik az olajrágás után közvetlenül használt legyen, a másik meg a szokásos fogmosáshoz való. Az olajrágás időtartalma 3-5 perctől 15-20 percig tarthat. A gyakorlott olajragók gargalizálhatnak az olajjal, mielőtt kiköpnék! Ez hasznos a garat tisztítására, az ott levő lerakódásokat is oldja. A fogkeféket szükséges minden 2. hónapban kicserélni újra, ezzel biztosítani a megfelelő higiéniát.

 

Az ősrégi recept szerint az olajat elő kell készíteni.

 

Lehet napraforgó, repce stb. ½ liter olajat egy lábosba öntünk, hozzáadunk 1-2 csepp sima vizet. Lassan az olajat középlángon melegítjük. A víztől elkezd pattogni az olaj, mikor a pattogás felhagy, akkor van készen. Ha kihűlt, az üvegbe visszatöltjük a lazává vált olajat. Fontos, hogy az olajrágás alatt mind mélyebbre a nyálkahártyába be tudjon hatolni és még több mérget tud magához kapcsolni, a testből kiválasztani. Aki ezt mindennapi tevékenységként a reggeli napirendjébe beépíti, az hosszú egészséges életre számíthat. A betegségek legyőzésébe is nélkülözhetetlen az olajrágással méregtelenítés technikája.

 

 

Citrom

 

Szép héjú egész citromot jól megmosunk és a mélyhűtőbe tesszük. Mikor már megfagyott, lereszeljük az egészet, héjával és maggal együtt. Minden ételbe bele tehetjük. Borba és alkoholba is jó. Az immunrendszert erősíti, méregtelenítő, antibiotikum. 

 

 

Fokhagyma- citrom

 

30 fokhagymagerezdet megpucolunk és a turmixgépbe tesszük. 5 db szép héjú citromot megmosunk, apróra vágunk és az egészet beletesszük a turmixgépbe. A fokhagymát és a citromot összeturmixoljuk. 1 liter vizet felforralunk, hagyjuk kihűlni, aztán a fokhagyma-citrom keverékhez öntjük, még egyszer röviden összeturmixoljuk. Üres üvegekbe töltjük, a hűtőben (mint a fehér bort) tároljuk. Napi 1 kupicával fogyasztunk belőle. Az immunrendszert erősíti, méregtelenít, antibiotikum. Az elkészített folyadéknak nincs semmilyen kísérő illata, ezért nyugodtan fogyaszthatjuk.

 

Busch-Turcsányi Éva

a természettudományok docense

[email protected] 

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest