A kolloid egy physikalis és kémiai fogalma a szuszpenzióknak, ahol egy anyag mikroszkópilag látható, nagyon kicsi (1-1000 Nanometer) részecskéi, egy úgynevezett diszpenziós médiumban vannak. A szuszpenzió azt jelenti, hogy egy kemény anyagot feloldunk folyadékban (Médium), ahol a szabad szemmel nem látható nagyon kicsi részecskék ebben a médiumban finoman el  vannak osztódva. A mai modern labor vizsgálatokkal (protonrezonancia) most már lehetséges az emberi test számára életfontosságú anyagoknak, mint finom kolloidoknak a használata. Ebben a protonrezonanciában egy anyagnak a legkisebb részecskéi szétválnak a lineáris elektromos tér segítségével. Az anyag (ezüst, arany, magnézium, cink, kupfer stb.)  tiszta 99, 9999%-os formában, egy Médiumban (bidesztillált víz) van feloldva kolloid formában. De emiatt a kicsiség miatt a hatása maximális! Minél kisebbek a részecskék, annál nagyobb az összfelületük, ezért ezek a kis részecskék a test távoli sejtjeihez is könnyen eljutnak, aztán dolguk végeztével a sejtekből és a testből egyszerűen kilépnek.

 

 

 

 

 

 
 A legfontosabb testfolyadékunk a vér és a nyírok, amelyek szintén kolloidok. De nemcsak a testben, hanem a természetben is előfordulnak kolloidok, mint pl. a völgybe leszálló pára, és a frissen préselt narancslé. Ezért a testünk ezeket a kolloidokat kifejezetten jól tudja felvenni és aztán eltávolítani. A testnek ugyanis semmiféle feladata nincs ezekkel a kolloidokkal, hogy a belekből a vér erekbe transzportálja. Ebben a kolloidális bidesztillált vízben az anyag részecskéi egymást „lebegésben” tartják, nem süllyednek le az edény aljára, és ezért nem is kell használat előtt felrázni őket. Ez a „lebegés” azért jön létre, mert a részecskék taszítják egymást. Az előállított kolloidok felhasználási élettartama kb. 3 hónap. A vér es a nyirok a legfontosabb szállító pl. a méreg és a salak anyagok. A víz ebben nagyon fontos szerepet játszik. A sejtek falain keresztül életfontosságú élelmiszer alkotok, ásványianyagok, nyomelemek stb. belépnek a sejtekbe és a salak anyagok pedig távoznak ugyanezen membranon keresztül. A víz átmossa és átjárhatóvá teszi a sejtek falait mindkét irányban.

 

A kolloid az elemek legkisebb állapota, ahol még az eredeti elem minden identitása benne van, ez az utolsó előtti lépcsőfok, és az utolsó lépcsőfok pedig az atom és az elektron.

Ahogy a fentiekben olvashattuk a víz elengedhetetlenül fontos. Egy 75 kilógrammos embernél  kb. 50 liter víz van a testben, mert minden anyagcsere lebonyolításához a folyadék nélkülözhetetlen. Ugyanez érvényes a kolloidokra is. A folyadékon keresztül megy a tápanyag a belekből a véráramba, tovább a szervekhez, de ugyanúgy folyadék szükséges a kiválasztáshoz is. A víz teszi lehetővé az optimális testhőmérsékletet, az izzadás pedig a bőrt hűti. Naponta 2-2,5 liter víz ürül ki  a testünkből és ennek pótlása  igen fontos.

 

 

Vízhiány

A test számára egy úgynevezett veszélyes állapot. A vízhiányban a test nem fog zsírt elégetni, hanem elraktározza  és a zsírraktár megnövekszik!  A méregtelenítés nem működik, a bőr megereszkedik és ráncokat képez, mert kiszárad. A természetes szomjúságérzet csökken már a 35. életkorunktól, ebben a korban kezdődik meg a bőr elöregedése is. A test vízhiány esetén az élet fenntartására vizet az agyból és a vérből fog kivenni, így az agy és a szív keringés működése csökken, hosszútávon a vízhiány betegségeket okozhat.

 

Ha a sejtek belülről „kiszáradnak” az  kívülről is látható lesz.

    " A szépség mindig belülről jön!" -itt is igaz ez a mondás.

 

 

 

 

 

  Víz elégség

Ebben az eseten a ráncképződés lassúbb lesz, a bőr kisimul. Az anyagcsere normális lesz, a sejtek a különböző  tápanyagokat és kolloidokat jobban fel tudják venni és a salakanyagokat eltávolítani. A nyomelemek, mint pl. cink, magnézium, króm, arany, ezüst, germánium, stb. kolloid formában sokkal hatásosabbak, mint por vagy tabletta formában! Ez azért van így, mert a kolloidok egy úgynevezett, "tiszta” 99,9999%-os formában vannak mindennemű kémiai alkotórészek nélkül, mint pl. édesítőszerek, aszpartám. A kolloidok  azonnal a vérkeringésbe tudnak belépni. Már a szájban megkezdődik a felszívódása. A kolloidnak a gyomor emésztése nem fontos, mert a kolloidokban a nyomelemek már „fel vannak hasítva”, tehát emésztés nélkül rögtön a vérkeringésbe tudnak jutni. Az ásványianyagok vagy nyomelemek, ha kolloid formában vannak, akkor a sejtek 1:1 fel tudják őket venni, ezért egy 100%-os felszívódással rendelkeznek. Egy nem jól táplált beteg vagy idősödő testnél igen fontos a kolloidok bevitele. A kolloid részecskék nagyon kicsik (szabad szemmel nem látható), és már a bevitel utáni harmadik napon elhagyják a testet, kiválasztódnak, ezért nem tudnak a sejtekben lerakódni a vízzel kimosódnak. Ezért is nélkülözhetetlen az elegendő víz bevitele, a kolloidoknak semmiféle mellékhatása nincs.

 

 

 

 

 

 

 
Nevesebb kolloidok

Kolloid bizmut, króm, vas, germánium, arany, kálium, kalcium, kobalt, réz, lítium, magnézium, mangán, molibdén, nikkel, platina, kén, szelén, ezüst, szilícium, tantál, vanádium, zinn, cink, stb. Németországban kapható, de Magyarországon is nagyobb BIO üzletekben.  Egy kúra 3-6 hétig tart.

 

Kolloid ezüst

Már 2000 évvel ezelőtt a rómaiak használták sebek gyógyítására por formában, mint manapság például az antibiotikumot.  A felhasználása széleskörű volt. Egészen a penicillin és az antibiotikum megjelenéséig, aztán majdnem elfelejtődött. Csak most, amikor egyre több baktérium ellenálló lett az antibiotikumokkal szemben, került megint az ezüst előtérbe. Az ezüst behatol a baktériumokba és vírusokba. Roncsolják azok búrkat  és az osztódásuk információját, valamint roncsolják ezek DNS-ét. A kórokozó nem tud a továbbiakban osztódni és elhal. A beteg immunrendszerének így a kolloid ezüst segítségével, mindig kevesebb kórokozóval kell megküzdenie, így a betegség le lesz győzve. Ezért is fontos a megfelelő víz bejuttatása a testünkbe. A víz kimossa a kolloid ezüst miatt elhalt kórokozókat a testünkből. A kolloid ezüst segít az alábbi betegségekben: akné, szemölcs, fejbőr korpa, herpesz, mindenfajta gyulladásnál, vírusos betegségeknél, szájszag, reuma, asztma, bőrtuberkolózis, krónikus köhögés, arcüreggyulladás, láz és megfázásoknál, szembetegségek, nyílt seb (cukorbetegségnél), égési sebeknél, mindennemű parazitáknál és még sok mindennél! A kolloid ezüstöt és a többi kolloidot egy megfelelő kolloid generátor és két elektród, valamint bidesztillált víz segítségével saját magunk is előállíthatjuk. A kolloid generátoron beállítható a partikelek mennyisége, ezt jelzi a ppm. Itt is, mint minden testben bejutott dolognál a fő szabály a fokozatosság törvénye. A kolloid szedését cseppenként kell elkezdeni, hogy a test alkalmazkodni tudjon a kolloidhoz.

 

 

 

 

 

 
Én már évek óta eredménnyel használom és a betegeim körében is nagy sikernek örvend a kolloid ezüst,  a kolloid arany (fiatalítja a sejteket), a kolloid magnézium (görcsoldó), a kolloid kupfer (szem- és ideg betegségek), a kolloid cink (gyulladások) . Minden tudatos embertársamnak, akik az egészségük védelmét a saját kezükbe akarjak venni, ajánlom a kolloidokat.

 

Jó egészséget!

 

Kiemelt kép: http://ezustkolloid-info.com/mielott-ezustkolloidot-fogyasztanal

 

 

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest