Felejthetetlen karácsonyi élmények és ajándékok

a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – már hagyományosan – idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2600 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.

 

„Mindenki Karácsonya” a WestEnd City Center Cinema City mozitermében,

300 gyermek részére

2017. december 11., hétfő, 13-15 óra

 

 

December 11-én 13 órától a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonhatodik éve rendezi meg a Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Idén is a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek, valamint a rendezvényt 18. éve befogadó WestEnd City Center jóvoltából ez évben Caramel és Radics Gigi énekesek is csatlakoznak a karácsonyi programhoz néhány dal erejéig.

A műsor után kezdődik a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bank mellett a WestEnd City Center és együttműködő partnerei is külön összeállított ajándékcsomaggal lepik meg a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek.

 

Országházi Gyermekkarácsony 800 gyermek részére

2017. december 16., szombat

 

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot a Parlamentben, melyre 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról.

 

 

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek a Parlament termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd. Részt vehetnek interaktív programokon, válogathatnak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják őket végig az Országház nevezetességein, és megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd.

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.

 

 

MKB Karácsonyi Gyermekgála

Csajkovszkij „A diótörő” című mesebalettje

1500 gyermek részére

2017. december 17., vasárnap, 11:00-14:00

 

2017. december 17-én délelőtt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank huszadik jubileumi alkalommal rendezi meg az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző Diótörő című mesebalett. Az előadással, az ünnepi ajándékokkal és finomságokkal a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta több mint 24 ezer gyermek számára.

Idén az Operaház felújítása miatt az Erkel Színház ad otthont a rendezvénynek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadásra 1500 hátrányos helyzetű gyermek érkezik az ország különböző részeiből és a határon túlról. Szívet melengető érzés látni, ahogy a gyerekek elragadtatva tapsolnak Diótörő meséje láttán. A gyerekeket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Erkel Színházból. Sokan közülük még Budapesten sem jártak soha életükben.

 

 

A Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás. Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással jelentkezett. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet.

Az előadást három felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Kim Minjungt (Mária hercegnő), Balázsi Gergő Ármint (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Komarov Alekszandrt (Drosselmeier) és Medvecz Józsefet (Egérkirály) láthatják.

 

www.gyermekmento.hu