
30 perc
2 adag
Elkészítés
- Főzd meg a tésztát egy fazék sós vízben a csomagolásán magadott utasítás szerint, szűrd le, és a főzővízből tegyél félre egy bögrére valót.
- Közben hosszában szeleteld fel a cukkinit, majd aprítsd tovább hosszú gyufaszálakra.
- Tegyél fel közepes lángra egy nagy méretű, tapadásmentes serpenyőt 1 evőkanál olívaolajjal, és szórd bele a cukkinit. Pirítsd 4 percig, rendszeresen megrázogatva, eközben vágd finomra a mentaleveleket, majd keverd az edény tartalmához.
- Keverd a leszűrt tésztát a cukkinis edénybe egy löketnyi főzőlével együtt. Reszeld rá a parmezánt meg egy kevés citromhéjat, facsard hozzá az egész citrom levét, jól forgasd át, és fűszerezd tökéletesre tengeri sóval és fekete borssal.
- Tálald ki, szórd meg finomra reszelt parmezánnal és locsold meg 1 kávéskanál extraszűz olívaolajjal, mielőtt hozzáláttok.
Szólj hozzá