Hozzávalók
4 adag
1. 500 gr finomliszt
2. 1/2 evőkanál só
3. 1/2 evőkanál cukor
4. 325 ml langyos víz
5. 7 g instant élesztő
6. 2 evőkanál olívaolaj
7. 3 evőkanál rétesliszt
Elkészítés:
A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olívaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.
Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és
egy mélyedést alakítunk ki a közepén.
Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk
bele a lisztet.
Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk,
míg szép homogén tésztát kapunk.
Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és
hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).
Ekkor kiborítjuk a lisztezett (rétes lisztes) deszkára, és átgyúrjuk újból, hogy kijöjjön a levegő belőle.
Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.
Kinyújtjuk vékonyra a tésztát és egy pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük amit
megkentünk olíva olajjal (minél vékonyabb legyen!) és hagyjuk így 10- 15 percet. Utána pizzaszósszal
megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.
Majd 225 C fokon előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.
Szólj hozzá