Hozzávalók


4 adag


1. 500 gr finomliszt

2. 1/2 evőkanál só

3. 1/2 evőkanál cukor

4. 325 ml langyos víz

5. 7 g instant élesztő

6. 2 evőkanál olívaolaj

7. 3 evőkanál rétesliszt


Elkészítés:


A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olívaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.


Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és

egy mélyedést alakítunk ki a közepén.


Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk

bele a lisztet.


Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk,

míg szép homogén tésztát kapunk.


Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és

hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).


Ekkor kiborítjuk a lisztezett (rétes lisztes) deszkára, és átgyúrjuk újból, hogy kijöjjön a levegő belőle.


Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.


Kinyújtjuk vékonyra a tésztát és egy pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük amit

megkentünk olíva olajjal (minél vékonyabb legyen!) és hagyjuk így 10- 15 percet. Utána pizzaszósszal

megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.


Majd 225 C fokon előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.