Toyota Passo Moda

Autó tényleg nőknek -  Toyota Passo Moda néven elsőként Japánban lehet kapni és Húsvétkor jelent meg a piacon. A modellnek volt egy elődje, amely a szintén japán Daihatsu gyár gépkocsija volt. Utóbbi előszeretettel gyárt háromhengeres autókat egy literes űrtartalommal.

Ezek első generációja, a Charade már 1977-ben ilyen műszaki jellemzőkkel rendelkezett.

A Toyota Passo Moda szintén ilyen kisautó. Takarékos modell, csúcsra járatva mégis 69 lóerő teljesítményre képes a korszerű tervezésű erőforrás. Ez a kis önsúly szempontjából gyors és robbanékony viselkedést garantál. Jó ha ismerjük autónkat és a képességeit.

A kis Toyota igazi városi vagány és nem kötelező rózsaszínben rendelni. Az ötféle (pluszként a piros, a fehér, a zöld és bézs) variációnak különlegessége, hogy más színre fújt tetővel is kérhető opcióban.

Amitől ez az autó a női vezetők kedvence lesz, elsősorban az automata sebességváltó. Nem kell vacakolni a kuplunggal, mivel az nincsen benne. Szintén előny - városi közlekedésben is - a választható összkerék meghajtás. Télen hálálja meg a gazdájának, hogy emellett döntött, még ha némi felárat is kérnek érte.

Az autó belső tere kényelmes puhaságot ígér, amit a bőr utánzatú üléshuzat és a kerekded formák otthonossága kelt. A női vezetőknél a gyártók megfigyelései szerint sokkal többet nyom a latban a színharmónia, az egyénire hangolható színvariáció és az esztétikus beltér. A karosszéria színe belopózik az utastérbe, ennek számos eleme azonos a külső festés színével.

Toyota-Passo-Moda_interieur


Ha ez pl. metál rózsaszín - mondjuk fehér tetővel - akkor az összhatás lehengerlő.

Amúgy meg a rózsaszín külső és a szürke enteriőr színkombinációja örök nyerő páros.

Az új évszázad megköveteli a ultramodern technikát, panoráma navigációs rendszer uralja a műszerfal közepére tervezett hatalmas monitort. Ezt egészíti ki a radaros helyzetjelző elektronika.

Hát még ha beleülve és hűvös időben is nagyon kellemesen indíthatunk, amit a fűthető vezetőülés nyújt. A gyári UV szűrős zöld színezetű szélvédő a nyári vakító napfény hatását tompítva teszi a vezetést élvezetesebbé.  A hátsó ablakok viszont sötétített kivitelben készülnek, avatatlan szemek nem kandikálhatnak be, hogy ki utazik a hátsó ülésen.

Toyota-Passo-Moda


Mind ezért a Toyota Passo Moda egy autó tényleg a nőknek.

Remélhetőleg a hazai Toyota autókereskedők is fel fogják venni a kínálati palettára. Kinti alapára 15 ezer dollár körül van, mire ideér - regisztrációs díj nélkül számítva - ötmilliós árkategóriát képvisel.

Akármekkora lesz a fogyasztói ára, egy dolog biztos. Ha egy ilyen autóból száll ki a gazdája, mindenki megnézi. A nevében a Moda kendőzetlenül utal arra, hogy autózásban a divatosra utazóknak szánják.

Autó tényleg nőknek -  Toyota Passo Moda

Sándor Gy. Zsolt
+36-30 / 270-5986
szs.pr@upcmail.hu