ez az apróság mindenkinek nagy segítség

Okos-kulcskeresok-mobilon


 Okos kulcskereső feledékenyeknek és sietőseknek akkor kell amikor nem emlékszünk vagy rohanunk.

Bármikor, de főleg reggelente munkába menet a tipikus helyzet: a hol a táskám, hol a kulcsom? Tegnap azzal jöttem be? De akkor hol raktam le? Erre most nincs idő, futnom kell, de nem találom...

Mi a teendő ilyenkor?  Csak elővesszük a mobiltelefont, mert azt ugye mindig tudjuk, hogy hol van.

Elindítjuk a spéci alkalmazást és benne megkeressük a ’keresés’ parancsot. Mindössze rákoppintunk és a kulcs máris bejelenkezik. Csak a hangot kell követni és rögtön rájövünk, hol hagytuk a kulcsot tegnap.

Ehhez csak rá kell fűzni a kulcskarikára egy okos kulcskereső eszközt.

Azon ritka esetben, amikor a telefonunk nincs meg, akkor a kulcskarikán lévő keresőn nyomjuk meg a gombot és megszólal az általunk kiválasztott hangjelzés a telefonunkon. Csak oda kell menni érte.

Ilyen egyszerű, és alig kétezer forintért kapható az okos kulcskereső eszköz. Több színben is elérhető, valamelyik bizonyosan illik az elképzelésünkhöz. A működtető CR2032 gombelem a csomag része.

A kereső hatótávolsága legalább 10-12 méter, nagy lakásban is könnyen megtalálhatjuk a telefonnal a kulcsainkat. A gyári adat szerint ez a táv 25 méter, de a lakás falai és egyéb leárnyékolások (bútor, stb.) a biztonságos távot lerövidítik.

Okos-kulcskereso


A kapcsolat a mobiltelefon és a kulcskereső között a Bluetooth vezeték nélküli összeköttetéssel él.

A kulcskeresőhöz az okosságot az ingyen letölthető mobilos app szolgáltatja.

A szoftvert Android és iOS rendszerhez egyaránt kifejlesztették és bármilyen mobiltelefon működteti.

Sokkal fontosabb lehet bizonyos esetekben a másik szolgáltatása, amikor a kulcsok és a telefon által fenntartott állandó kapcsolat azt jelzi, hogy megszakadt az összeköttetés.

Mikor történhet ez meg?

Ha valahol ott felejtettük a telefonunkat (vagy a kulcsainkat) és tőle túl már messzire mentünk. Rosszabb esetben valaki éppen elviszi a telefonunkat (akaratunk ellenére).

Ilyenkor a mobilos alkalmazás riasztási funkciót lát el és elejét véve esetleges kellemetlenségeknek.

Ekkora összeg nem tekinthető nagy beruházásnak és egyfajta oltalmat, mellé nyugalmat kapunk cserébe. Gyári adatok szerint az okos kulcskereső gombeleme biztonsággal ½ évig képes üzemelni.

Okos kulcskereső feledékenyeknek és sietőseknek

Sándor Gy. Zsolt
+36-30 / 270-5986
szs.pr@upcmail.hu