Sokszor sok múlik rajta

WiFi repeater jelerősítő a lakásban különös jelentőségre tesz szert a világjárvány, sajnos ismét, felívelő terjedésének idején.

Többet leszünk otthon.

Mert kénytelenségből csökkenteni muszáj a személyes találkozásokat.

Mert munkavégzésünkre ismét az otthonról elvégzett feladatok lesznek jellemzők.

Mert megyünk bele a télbe és kénytelenek vagyunk visszahúzódni a lakás melegébe.

Mert kitettségünk az influenzának és légúti fertőzéseknek ebben az időszakban a legnagyobb.

A személyes mozgástér kényszerű csökkentése nem jelenti azt, hogy a kapcsolattartásra nincs igény. Ellenkezőleg. Felértékelődik a másikkal, másokkal történő folyamatos, megbízható összekapcsolódás.

WiFi-repeater-jelerosito-lakasban

Ehhez a mobiltelefon jó megoldásnak tűnik akkor, ha súlyos havi összegekért korlátlan beszélgetésre fizetünk elő. Látszólag szerencsésebb, ha van nálunk készülék céges telefonhasználatra. Még ha a munkaadó jóvá is hagyja a privát beszélgetések lehetőségét, a hosszas magántelefonok előbb-utóbb rontják a munkavállaló állandó telefonos elérhetőségét és a megítélését, ami konfliktus forrása lesz.

Egyetlen kézenfekvő alternatíva az internetes kapcsolattartás.

A hivatali levelezésen túl nemcsak az (közel) ingyenes telefonálásra ad módot, hanem videócsetelésre is számos programot használhatunk. A kötelező vállalati Teams, Zoom vagy más videokonferencia alatt is gyorsüzenet váltható bárkivel, ha széles adatátvitelű az otthoni net és stabil a WiFi jelerősség.

Utóbbival rendszeresek a bajok, mert jellemzően nem elég erős a fogható WiFi jel. Általában nem az az ok, hogy otthonunk szerencsésen egy hatalmas lakás. Hanem az internet szolgáltató nem mindig  ad elég nagy teljesítményű modemet, amelyik jól ellátná a feladatot. Az is gond, ha a jó minőségű WiFi térerőt előállító WiFi router modemmel egybe van építve. Tetézi, ha munkaterünknek nincs arra direkt rálátása. Fentiek miatt lehet nem jó, vagy megbízhatatlan és szakadozással tarkított a netezés.

Látszólag jó ötlet, hogy vegyünk magunknak saját routert.  Az esetleges vasbeton válaszfalak, vagy falban futó villanyvezeték és csőrendszer, a falon a gázkazán vagy nagyméretű konyhai hűtőszekrény akkor is takarást képeznek.  Aminek az a vége, hogy a WiFi jel terjedését biztosan leárnyékolja.

Biztos megoldás a WiFi repeater jelerősítő a lakásban.

Ezt az áramellátáshoz csak be kell dugni a villamoshálózat fali konnektorába és összehangolni a WiFi routerrel.  Rögtön az egész lakásban, bárhol, stabil lesz a WiFi térerő.

Nem csak kapunk, fel is töltünk anyagokat. Vége a szakadozások, jelvesztések okozta bosszúságnak. Nem lesz munkavégzési probléma a nem megbízható rendszer miatt, nincs kiesés, vagy lemaradás a virtuális értekezletekről és barátaink is úgy gondolnak ránk, hogy ’gond nélkül bármikor elérhető.'

Olyan WiFi repeater márkát válasszunk, amelyik elfogadott név a kommunikációs eszközök körében. Ilyen a Netgear, a D-link, a Belkin, a tp-link, stb. Nem főprofilja, de ezen a téren nagy név az Asus is.

Beszéljünk  döntésünket megelőzően olyannal, aki ebben jártas és netán arra is kész, hogy az egyszeri beüzemelésben segít. Ezután csak körül kell nézni, hogy közelünkben melyik modell érhető el jó áron és  hozzá mekkora a rászánt anyagi keretünk.

Egyetlen rendező elv létezik: a WiFi repeater fizikailag a lakás stratégiai pontján kell működjön.

Ha valahol éppen vagyunk és azonnal kell nem otthonról dolgoznunk, egyetlen mentsvár a bárhol elérhető internethez a mobil hotspot. Alapozásnak elolvasható egy átfogó cikk, a témával történő ismerkedéshez. Hátterül szolgál a szakma által javasolt hot spot készülékek Top 10 listája.

Ennél egyszerűbb változat, ha a mobilunk adatforgalmi előfizetése megengedi, hogy a telefon legyen bárhol a mobil hotspotunk, ha egy váratlan munka gyors lebonyolítására notebookot kell használni.

WiFi repeater jelerősítő a lakásban

Sándor Gy. Zsolt
+36-30 / 270-5986
szs.pr@upcmail.hu