Szelfizni sokkal könnyebb lesz az új generációjú mobilokkal, ahol a telefon teste szétcsúsztatható.

 

 

 

Gyakran másodperceken múlik egy remek önarcfotó olyan háttérrel, amit most kell elkapni mert a pillanat elszáll.

 

Mit is teszünk?

 

Telefont táskából előhalász, mobilt bekapcsol, fényképező alkalmazást indít, hátsó kameráról frontoldali kamerára vált (jaj nem jól nyomtam meg a kijelzőn, próbáljuk újra), fókuszálást beállít (sajnos rögtön nem lett éles a kép, na mégegyszer)… Hopp, mögülünk a szárnyas télapó közben eltűnt a sarkon… hát erről lemaradtunk! Bárkivel megtörtént már egy ilyen elpuskázott próbálkozás.

 

Ez volt eddig.

 

Mostantól egy mozdulat, a telefon hátsó részén feltoljuk a frontoldali kamerát, ezzel magától indul a fényképező app, automatikusan élesre állít, megnyomjuk az exponáló gombot és máris kész a fotó. Egyetlen másodperc kell csak. Nem menekült meg az eddig sosem látott szárnyas télapó a fotózás elől, az egyszeri és megismételhetetlen fotón ott van a háttérben, mi meg pont előtte…

 

 

Az élményt az új mobiloknak köszönhetjük. A gyártók sora jelentkezett ilyen telefonmodellel. Hosszában két félpanelként csúszik el a felületük, a készülék hátsó falából a frontoldali kamera felénk nézve bújuk elő. Máris készülhet a csodás fotó. Létezik olyan modell is – ilyen az OPPO cég Find X telefonja – ahol a kézi mozgatás ’fárasztó feladatát’ motoros működtetés látja el.

 

Mi jön még?

 

Szelfizni sokkal könnyebb lesz innentől, a technológiának a gyorsaságon túl további előnyei is vannak.

 

 

Több hely adódik egy igényesebb szelfioptika beépítésére, nem kell azt a kijelzőtestbe bezsúfolni.

 

A fotózás végeztével a használaton kívüli optika számára tökéletes védelmet nyújt a helyére visszacsúszó frontkamera panel.

 

További előny és talán még fontosabb, hogy felül a kijelző hasznos területéből nem kell beáldozni centi széles vakcsíkot. A megjelenítőnek szinte az egész terjedelme lesz használható, csak a körbefutó perem vehet el a teljes felületű képalkotásból. A jól sikerült szelfifotó egész kijelzőn mutat pazarul.

 

www.hihonor.com

 

Sándor Gy. Zsolt

+36 30 270 5986
szs.pr@upcmail.hu