A háztartási vegyszerek sötét oldala: minden, amit a tisztítószerek egészségkárosító hatásáról tudni lehet


A klímaszorongás évtizedében valahogy mindenki igyekszik kicsit tudatosabb lenni a környezetvédelem érdekében. Egyeseknek ez kimerül abban, hogy nem kérnek szatyrot a bevásárláshoz, vagy leadják az olajat a benzinkúton, mások tovább mennek és szelektíven gyűjtik a szemetet, vagy éppen csomagolásmentesen vásárolnak, s vannak, akik ennek a tudatosságnak a szellemében átalakítják az egész életüket. 

Minden apró vagy éppen jelentős változás üdvözítő, hiszen a teremtett világ kincseinek, erőforrásainak megőrzése és átadása a következő generációknak a közös feladatunk. Viszont a tudatosság és az öko szemlélet nem csak ezért fontos. 

Egy életünk van, aminek a megóvása és minőségivé tétele a saját kis személyes küldetésünk. Ebben nagyon sokat segít a környezetbarát, egészségtudatos szemlélet, mert minél kevésbé szennyezzük és terheljük a környezetünket, jó eséllyel annál kevésbé mérgezzük magunkat. Ennek a tipikus példája a háztartási tisztítószerek használata. 

Sokan onnan fogják meg a vegyszermentességet, hogy ezek elkerülésével mérsékeljük a szeméttermelést, a káros anyagok környezetbe juttatását, s talán még spórolunk is, miközben az egyik fő érv kimondatlanul lóg a levegőben: az öko tisztítószerek nem terhelik az emberi szervezetet!

A mosódió alapó mosószerek bőrbarát formulájuknak köszönhetően nem okoznak allergiás tüneteket, sőt kifejezetten ajánlottak a bőrbeteg vagy érzékeny bőrű fogyasztók számára. 

Az öko tisztítószerek pedig a hagyományos társaikhoz képest nem növelik az asztma és egyéb tüdőbetegségek kialakulásának kockázatát, ugyanis az már több széles körben elvégzett egészségügyi felmérésből kiderült, hogy a spray alapú vegyi tisztítószerek csökkentik a tüdő kapacitását, idővel pedig betegségek kialakulásához is vezethetnek. 

Tehát nagyon nem mindegy, hogy mivel takarítunk!

Én jó szívvel ajánlom nektek Kedves Olvasók a Herbow termékeit, melyek egytől egyig mind az környezet – és az emberi egészség védelmét célozzák meg! A termékek vegánok, kíméletesek, és biológiailag könnyen lebomló összetevőkből állnak. A termékek gyengéd növényi eredetű formulájának köszönhetően az érzékeny, allergiás, ekcémás bőrűek számára és kisbabák eszközeinek tisztítására is ajánlottak. 

Próbáljátok ki a Herbow mosógépméregtelenítőjét, kézi mosogatószerét, gépi mosogatószerét, általános és felülettisztítóját is!