A díszpárnának pusztán esztétikai és kényelmi szempontja van? Nos, szerintünk mindezeken túl visszaadja a lakás tulajdonosának stílusát, lelkét és szellemiségét is.

A díszpárnák megváltoztatják a kanapé, sőt az egész szoba hangulatát. Nemcsak a kényelmet és a hangulatot fokozzák, hanem a dekoráció stílusát is meghatározhatják. Ki mondja azt, hogy a díszpárnáknak pusztán esztétikai vagy kényelmi szempontjaik vannak? Nos, ha ilyet olvas, akkor ne higgye el, mert egy jól megválasztott díszpárna visszaadja a lakás tulajdonosának stílusát, lelkét, szellemiségét.

Napjainkban már nyomot minták százai állnak rendelkezésre, akár a készen megvásárolható díszpárnahuzatokon, akár méteráruként. Ezek a sokoldalú nyomatok könnyedén párosíthatóak számtalan stílussal, a minimalizmustól a hagyományosig.

A sporttól, a favorit csapatától kezdve a kedvenc kutyafajtájáig végtelen a motívumok tárháza, amellyel otthonukat épp olyan egyedülállóvá tehetik, mint amilyen a tulajdonosuk. A dekoratív grafikai nyomtatok időtlenek, mégis szemet gyönyörködtetők. A klasszikus fekete-fehér nyomatok könnyedek a szemnek, kevés gondot igényelnek, és minden dizájnnal párosulnak. Merészek, de jól mutatnak az art-deco ihletésű díszpárnák, amelyek grafikus szimmetrikus mintákkal rendelkeznek, Jelenleg sok szép virágmotívum is rendelkezésre áll, de ha valakinek ez nem tetszik, akkor elérhetőek madarak, lepkék, sárkányok, csík és absztrakt minták stílusos alternatívái is.

Biztosan soha nem mennek ki a divatból a finoman gyöngyözött párnák, amelyek könnyű, mindennapi csillogást visznek minden szobába. A bársony párnában van valami vitathatatlanul ultra-stílusos, a bársony ragyogása, különösen mély, gazdag színekben, a luxus bútorokhoz hozzátesz még egy kis luxust. Az elegáns bársony párnák soha nem veszítik értéküket és soha nem létnek ki stílusukból.  


Jól néznek ki a merész szín összeállítású párna együttesek, mint például a szürke és a korall, a kék és a zöld, a piros és a lila, az ilyen párnák művészi egységet és vibrálást biztosítanak minden szobának.

A fodros dekoratív párnák határozottan nőiesek. Ha egy szobában a nőiességet szeretné hangsúlyozni, akkor egy jól elkészített fodros párna nagyszerű eszköze lehet annak. Az ágyat kellemesen királynőire varázsolhatja a finoman fodros párnákkal. 

De gondoljunk a férfiakra is. A puha, világos barna velúr nagyszerű, kényelmes és stílusos, a sötétebb, hagyományosabb bőr pedig férfias karaktert ad a bútoroknak, miközben segít meghatározni a szoba hangulatát is. 

Az arany- és bronzszínű díszpárnák örök trendek, és jó okokból. A meleg fémes hangulat verhetetlenül elbűvölő, lágy és fényűző elemet biztosít bármely területhez. Az egyéb fémes árnyalatok semlegesek, a fehérek mellett a pezsgőszínű párnák is egy kis luxus (mégis könnyű) érzést adnak minden hálószobához vagy nappalihoz.  A bársonyban, a szaténban, a csíkokban a bronz színárnyalatok szintén sikerteljesítményt jelentenek - dicsőségesen melegek és elegánsak

Az sem probléma, ha a díszpárnák anyagát és stílusát keverik, például szőrme párnát bőr párnával, bohém dekoratív nyomott mintás párnákkal, mindezzel egy kellemes eklektikus hangulatot adhat otthonának.

Ha szüksége van extra ülőhelyre, de nem akar túl sok helyet elfoglalni, a vendégek alternatívaként kényelmes, könnyen mozgatható padlópárnákon ülhetnek. Ezek stílusának is végtelen a lehetősége a bohémtól az elegánsig.

Találja meg a saját stílusát, teremtsen önazonos atmoszférát nappalijában, hálószobájában, ebben fotó összeállításunkkal segítjük önöket.


Tobak Viktória

főszerkesztő

www.elitemagazin.hu