Nem is olyan régen, szeptember 26-án előadóként egy remek családi rendezvényen vettem részt az ELTE Füvészkertben, az Öko Zsibongón, ahol a környezet- és egészségtudatosság mellett, a lelki egyensúly is szerepet játszott. Hiszen ezekben az időkben létfontosságú, hogy stabilak maradjunk minden körülmény között!

Az eseményre lelkes anyukák és apukák, nagymamák és még lelkesebb gyermekek érkeztek. Fergeteges hangulat volt. Mindenki megtalálhatta a kedvére való programot, finom falatokat kóstolhattak!

Amíg én az anyukákkal foglalkoztam és gyakorlati tanácsokat adtam a stabilitásról és annak megőrzéséről, megkértem a gyerekeket, hogy üzenjenek nekem rajzban!

Hihetetlen érzés volt megtapasztalni, hogy a gyerekekben hatalmas a kreativitás. Gondolkodás nélkül elkezdtek rajzolni.

Némelyik rajznál az volt az érzésem, hogy kitalálták mire van szükségem. Nagyon meghatódtam. Az egyik kislány például lerajzolta, hogyan fogok találkozni a leendő párommal. Állunk a híd két oldalán, hosszú az út, de egymásra találunk… Ezzel azt üzenve, hogy megtudom csinálni!

Egy másik rajzos üzenet egy kisfiútól jött: gyönyörűen lerajzolta, hogy a célokat akadályokon keresztül lehet elérni!

Majd egy ifjú fiatal ember azt rajzolta le, hogy állok a fa alatt és előadást tartok, segítek, akinek kell, ezzel azt üzenve, hogy folytassam tovább, amit csinálok és segítsek az anyukájának!

ne-veszitsd-el-a-kreativitasod

A gyerekek tudják, hogy egy ember mit érez, mire van szüksége. Látják a gondolatokat! Tiszta érzelmekkel és kreativitással rendelkeznek.

Miért?

Mert élvezik az élet minden pillanatát, megélik a jelenben, érzékelnek, kihelyezik a figyelmet, szeretetet és boldogságot nyújtanak!

Ha azt tapasztaltad magadban, hogy eltűnt a gyermeki varázs, ami benned volt, akkor egyszerűen csak hozd vissza azáltal, hogy ténylegesen megfigyeled a nyilvánvalót. Megéled a pillanatokat, a jelent pillanatait. Megfigyeled, érzékeled, megtapasztalod és átéled.

Éld át, tapasztald meg, éld meg a jelen pillanatot. Találkozzunk a következő ÖKo Zsibongón október 24-én az ELTE Füvészkertben!

Nagy szeretettel várlak!

Diaconescu Gabriella

Életmód tanácsadó, előadó tréner

diaconescu.gabriella@gmail.com