Növényi tisztítószerek a háztartásban?

 Igen! A ragyogó tisztasághoz nem kellenek vegyszerek!


Ha természetes tisztítószerekre gondolunk, akkor valahogy automatikusan az ecet, a citrom, a szódabikarbóna, a kávézacc, vagy éppen a natúr tea jut eszünkbe. Elméletileg nagyszerű és hatékony koszűzők, melyeket valamiért a gyakorlatban mégsem, vagy csak nagyritkán, egy-egy igazán öko-tudatos pillanatunkban használunk. 

Elgondolkodunk, hogy miért? Mi a gond ezekkel a környezet-, pénztárca- és nem utolsósorban egészségkímélő megoldásokkal? Miért nem használjuk őket a mindennapi rutinunk részeként? 

Egyrészt azért, mert a sok reklám elhiteti velünk, hogy igazán csak akkor lehet tiszta a háztartásunk, és akkor tűnnek el a makacs szennyeződések meg foltok, ha vegyszereket használunk. Másrészt a természetes tisztítószereket macerás használni. Az ecet büdös, citrom meg a kávézacc nem túl praktikus, folyik, szóródik, csorog… aztán vagy működik, vagy nem. Hát van erre a kísérletezésre az embernek ideje? 

Nem, nincs. Legalábbis a példa ezt mutatja, és a természetes tisztítószerekkel szemben a bizalom sem teljes. 

Szerencsére viszont vannak olyan környezettudatos gyártók, akik ezekre a fogyasztói igényekre jól ráéreznek. Ilyen öko-harcos a Nature Ville by herbow, hazánk egyik legújabb természetes tisztítószerek gyártására specializálódott innovatív vállalkozása. 

A Csak a Nőknek Magazin szerkesztősége egy ideje már teszteli a Nature Ville termékeit, s már most elmondhatjuk, hogy imádunk minden egyes darabot. 

Miért? Mert megvan bennük a természetes tisztítószerek minden előnye, azaz nem károsítják a felhasználó egészségét, bőrbarát formulával készülnek, minimális az ökológiai lábnyomuk, és mégis pont olyan praktikusak, meg hatékonyak, mint a hagyományos vegyszereket. 

Ráadásul a termékkör a modern háztartások igényeihez lett igazítva. Van a tisztítószerek között kézi- és gépi mosogatószer koncentrátum, kerámia főzőlap tisztító, hűtő szagtalanító, konyhapult és konyhabútor tisztító, vagy éppen kertibútor tisztítószer. Tehát nem kell azon gondolkodnunk, hogy mit mivel, milyen hígítási arányban keverjünk be a jó eredményhez, elég ha elővesszük a célzottan kifejlesztett tisztítószert, s máris végezhetjük a dolgunkat. Annak, aki a munka és minden feladat mellett próbál egy környezettudatos háztartást fenntartani ez a fajta praktikum és kényelem egy igazi ajándék! 

Szóval érdemes szétnézni a gyártó honlapján: https://natureville.hu, és a márka online boltjában, ahol egyébként a termékfejlesztésben szerepet vállaló szakmai partner, a Herbow termékei is elérhetőek a környezettudatos mosás iránt elkötelezett vásárlók számára: https://smartnature.hu/

Próbáljátok ki, érdemes!