Nyár, hőség, medence, vízpart, grill parti... a tökéletes nyár kellékei! De egy valami még hiányzik...
A CSILI!
Imádom a grill ételeket feldobni egy kis csilivel. legyen szó húsételről vagy zöldségekről. Ellenállhatatlan ízt produkálnak párban!
Mártás, pác vagy csak simán... minden mennyiségben jöhet a csili az ételek mellé!
Az internetet bújva találtam kettő remek receptet, melyet egy kicsit átalakítottam a család és az én ízlésem szerint. Azóta nincs egyetlen grill parti se, ahol ne készülne el valamelyik csilis finomság.
Most ezeket veletek is megosztom!
Jalapeno Poppers- Igazi ördögi falatok
Hozzávalók
8 db egész jalapeno paprika
125 g krémsajt
50 g chedar sajt
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
3 db tojás
150 g liszt
200 g zsemlemorzsa
6 dl napraforgóolaj
Elkészítés
A jalapeno paprikát mosd meg és vág ki belőle a magokat. A chedar sajtot reszeld le és keverd össze a krémsajttal, a sóval és a borssal. A Krémet töltsd bele a jalapeno karikákba. A lisztet, a zsemlemorzsát és a tojást tedd külön-külön tálba és panírozd be a sajtkrémmel töltött jalapeno paprikákat. Pihentesd 10 percig, majd újból panírozd be, hogy a sajt, sütés közben ne folyjon ki. Forrósítsd fel az olajat és süsd benne négy percig a bepanírozott, sajtos, csípős falatokat.
Ha extra csípős ízt szeretnél, akkor tálald kedved szerinti ízesített ChiliYard csiliszósszal, sajt reszelékkel megszórva.
A másik kedvenc a Nachos! Filmes estékre, baráti összejövetelekre pillanatok alatt össze dobhatod és úgy variálhatod, ahogy kedved tartja!
Hozzávalók
200 g tortilla chips
70 g szalámi
100 g vörös bab
2 evőkanál jalapeno
10 db fekete olajbogyó
100 g chedar sajt
3 db koktélparadicsom
60 g tejföl
1 teáskanál fokhagymapor
1 evőkanál ChiliYard Jalepno BBQ vagy ChiliYard Jalapeno Lime szósz
Elkészítés
Fogj egy tepsit és szórd bele a tortilla chips felét és terítsd el egyenletesen. Kezdheted a rétegezést...
Jöhet a szalámi réteg, aztán a vörös bab, a jalapeno szeletek és a felkarikázott olajbogyó. Ha a rétegezés kész tedd rá a sajtot utána jöhet a tortilla chips másik fele is. A tetejére, pedig, a felkarikázott paradicsom. Az egészet told be 180 fokos sütőbe 10-15 percre. Amíg sül keverd össze a tejfölt, a fokhagymaport és az ízlésed szerint kiválasztott ízesítésű Jalapeno csili szószt.
A mártogatóst kanalazd a kész nachos tetejére szórd meg kedved szerint zöld fűszerekkel pl. petrezselyem, koriander, újhagyma zöld stb. és koronázd meg tortilla morzsával.
Bármelyik receptet választod, biztos, hogy nem fogsz csalódni, egy igazi csípős és ördögi ízorgiában lesz részed!
Jó étvágyat!
Legyen olyan nyarad, amit elképzeltél!
Koletán Gergely
ChiliYard
+36-30 / 291-7949
info@chiliyard.hu
www.chiliyard.hu
Szólj hozzá