Nyers fasírt? Ugye Te is meglepődtél a címen?

Pedig lehetséges és még ehető is! Ugyan nem húsból készül, de a nyers fasírt azoknál arat nagy sikert, akik még vágynak a megszokott ízekre, azonban szeretnének egészségesen étkezni. A diófélék, olajos magvak olyan ízvilágot vesznek fel, amilyen fűszert használunk hozzá. Nagy előnye, hogy nem kell az elkészítéséhez aszalógép, hiszen a napon vagy légkeveréses sütőben 1-2 óra alatt elkészülnek. Akkor van kész, ha kívül száraz, belül viszont puha marad.
Az alapanyagokat tetszés szerint lehet variálni. Egyéni ízvilágunkhoz is igazíthatjuk az ízesítést. Dominálhat a dió vagy a petrezselyem. Használd képzelőerődet és variáld az ízeket fantáziád szerint.

 

Nyers fasírt alaprecept

Hozzávalók

  • egy rész, tetszés szerinti olajos mag, dióféle
  • egy rész zöldség (pl. répa, cukkini, hagyma, paprika, aszalt paradicsom, , káposzta, zeller brokkoli)
  • csíra (hajdina- , lencse- , babcsíra)
  • fűszerek (pl. só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, kapor)

 

Petrezselymes-fűszeres kolbászkák

 
Hozzávalók

  • 15 dkg beáztatott napraforgómag
  • 15 dkg beáztatott dió
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db piros kápia paprika vagy zöld hegyes erős csípős paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, csili ízlés szerint

Elkészítés
Konyhai robotgépben aprítsunk mindent össze morzsává. A masszából formáljunk rudakat és langyos sütőben szárítsuk ki úgy, hogy a külseje megszáradjon, de belül puha maradjon.
Tálaljuk friss salátával.

 

Jó étvágyat! 

Lénárt Gitta