Barion Pixel
Menü
Kosaram

Szakértőnk - Tormanicum

A Tormaricum egy új tormafeldolgozó.

Üzemünk a legnagyobb európai torma- termőterület szívében épül, a magas minőségű helyi nyersanyagok feldolgozása érdekében. Jelenleg – az üzem átadásáig – a termékfejlesztés és gyártás a Debreceni Egyetem Élelmiszeripari Karának mintaüzemében történik.

Termékeink különböző ízesítésű tormakrémek folyamatosan bővülő kínálattal. Célunk, hogy a Kárpát-medence piacvezető tormafeldolgozója legyünk, növelve a helyi integrációt. Emellett a technológiai lehetőségek figyelembevételével további zöldség alapú ételízesítők, szendvicskrémek, szószok gyártásával igyekszünk majd diverzifikálni üzleti tevékenységünket. A létrejövő új, kiemelkedő minőségű termékpaletta kibővíti a magyar termékek körét, melyek a világpiacon is megállják a helyüket.

Az új üzem munkahelyet biztosít a környéken élő embereknek, felvevőpiacot a gyár régiójában igen nagyszámú termelőnek, és helyi adójával pedig hozzájárul az egyébként igen hátrányos helyzetű térség fejlődéséhez. Mindemellett nagy hangsúlyt szeretnék fordítani a hazai torma-fogyasztás népszerűsítésére is. Hisszük, hogy hungarikum hajdúsági torma helyi feldolgozása regionális szinten erősíti a gazdaságot, nemzeti szinten növeli a hozzáadott értéket, globális szinten pedig csökkenti a környezetterhelést.

cikkek Tormanicum-tól

Csak a Nőknek Magazin 2024. 05. 31. 0 170
A torma jótékony hatásaiA torma, ez az erős ízű és illatú gyökérzöldség, hosszú évszázadok óta része az emberi táplálkozásnak és gyógyászatnak. Nem csak az ételek ízesítésére használják, hanem számos egészségügyi előnyt is tulajdonítanak neki. A tört..
Csak a Nőknek Magazin 2024. 03. 12. 0 534
Kezdjük egy kedves tanmesével, ami elgondolkodtathat minket a szokásainkat illetően:Édesanya kislányával a Húsvétra készül, és előkerül az ünnepi sonka receptje: „Végy egy nagy sonkát, és vágd két részre.” Megkérdezi a kislány, hogy miért kell két ré..
Csak a Nőknek Magazin 2024. 02. 13. 0 707
A torma, mint sokoldalú és karakteres ízű gyökérzöldség, különböző nemzetek konyháiban számos kreatív és ínycsiklandó formában jelenik meg. Nézzük meg, hogy az ízesítéstől a hagyományos ételekig miként használják a tormát világszerte:KELET-EURÓPA (LE..