Édességre vágysz, de az alakodnak sem szeretnél ártani? Próbáld ki a sütés nélküli, egészséges és igen ízletes brownei-t!

vegan-brownie-1

Hozzávalók

  • 20 dkg kesudió
  • 20 dkg mandula
  • 20 dkg datolya
  • 20 dkg aszaltáfonya
  • 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Ribizliszósz

  • 20 dkg ribizli
  • 2 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

A datolyát áztassuk be 2 órára, az aszalt áfonyát pedig 1 órára.

A mandulát és a kesudiót őröljük durvára, de maradjon benne liszt szerű finomszemcsés és durvább, darabos rész is.

Az aszaltgyömölcsöket vegyük ki az áztató vízből és dolgozzuk lekvár állagúra az aprítógép segítségével. Maradhatnak benne kisebb darabok is. A masszába keverjük bele a kakaóport, ebből lesz az édes csokikrém. A szárazmagokat a kakaós és a masszát gyúrjuk össze és kenjük el sütőpapírral bélelt tálcán kb. 3 cm vastagon, a tetejét szórjuk meg kakaóporral, ezután tegyük a hűtőbe megdermedni.

Ribizliszósz

Szemezzük le a ribizlit és édesítsük mézzel, majd turmixgépbe dolgozzuk simára. Adjuk hozzá a chiamagot és keverjük össze, majd hagyjuk állni 20-30 percet.

A brownie-t vágjuk fel egyforma szeletekre és tálaljuk a ribizli lekvárral.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu