Elkezdtem egy sorozatot az egészséges életmód témában, amivel 10 hónapon át fel tud készülni, aki lassan érő és, ha változtatni akar az életmódján, táplálkozásán, súlyán, szokásain, aminek eredményeként a számára ideális Én-t tudja megteremteni. Az első szokás az Egészség megőrzéséhez: A mozgás,

Második : a Víz.

A Szokások, amiket meg tudsz változtatni, az egészséged megőrzése, vagy visszaállatása érdekében:

  • a Mennyiség
  • a Mikor
  • a Milyen vizet
  • a Nem édes löttyöket inni

A mennyiség: a nagy könyv, 30 kilogrammként 1, azaz egy liter vizet javasol. Ha megnézzük a víz szerkezeti összeállítását, 70% viz, 25% makró tápanyagok és, 5% mikro tápanyagok.

Tehát, egy 60 kilogrammos ember, 2 liter vizet kell hogy igyon -megjegyzem- nem folyadékot, hanem VIZET.

Ki- ki meg tudja mondani magának, mennyi számára a javasolt. Ha nehezen megy erre rászokni, tegyen úgy, mint Én tettem édesanyámmal, aki egy pohár vízen volt évtizedekig. Ennek aztán meg is lett a következménye; epe, máj, emésztési problémák és a végén műtét…

No mit is tettem? Kikészítettem mindenütt a lakásban több pohár vizet és azt, szépen megitta egész nap, ahogy közlekedett a lakásban. Ma már nem okoz gondot neki a napi kettő liter tiszta víz elfogyasztása.

Szándékosan írok tiszta vizet és nem ásványvizet. Nem a legjobb döntés azt inni.

a-viz-mint-elteto-ero1

Miért?

Nézd csak meg, mennyi a szavatossági ideje? Miért? A víznek van szavatossága? Lejár? Hogy áll el a napon, a hidegben, szárazságban, akár évekig, hónapokig? Elgondoltad már? Mitől áll el? Milyen tartósítószer van benne?

Te tudatos környezetvédő vagy? Elég szerinted, ha összepréseled a pet-palackot?

Mi az, ami kikerül a tengereinkbe? Bekerül a halak, az élőlények szervezetébe, amit később, mi emberek elfogyasztunk?

Elgondolkodtál már ezen?

Tiszta víz! Legalább egy vízszűrő kancsót szerezz be, vagy kerámiagolyókat tegyél a kancsóba, kulacsodba, amit magaddal viszel. Nem löttyöket és ásványvíznek nevezett vizet igyál napközben.

Amennyiben van hozzá akaratod, tehetséged, pénzed: szerezz be egy konyhai víztisztító készüléket! eSpring…..az NSF által az egyetlen aranypecséttel minősített készülék a világon.

Nézz utána, ha nem hiszed.

Szigeti Erzsébet

életvezetési-tréner

[email protected]

+36-70 / 363-8094