Hozzávalók:

  •  1o dkg nyes, hántolt kendermag
  • 1 érett banán
  • kevés víz
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 kanál méz
  • 1 kávéskanál Bourbon vaníliapor
  • 1-2 evőkanál aszalt meggy apróra vágva

Elkészítés

Turmixoljuk a banánt és a kendermagot 1-2 kanál mézzel és vízzel.

Egy tálba kiöntjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat és a vaníliát, majd a meggyet.

Lehet úgy is készíteni, hogy a meggyet a pudinggal turmixgépben, a pulse funkcióval, keverjük össze. Így a meggydarabok egyben maradnak.

A kendermag édes, krémes és nagyon illik a meggy savanykás ízéhez.

Díszíthetjük citromfűvel, mentalevéllel.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu