„Amikor anya leszel, már nem Te vagy a kép többé. De Te leszel a keret, ami mindent körbe fog!”

ismeretlen szerző

Ugye, milyen érdekes gondolat?!

Anyaként számos dologra kell figyelni, már a baba tervezésénél is! Kevés ismeretünk van arról, hogy a gyermek fogantatásának pillanatában milyen folyamatok mennek végbe…

Emlékszel a „Nicsak ki beszél?!” című filmre? Van benne minden…

Dráma, humor, szeretet, gyermek születés…

Talán ebben a filmben szimbolizálják a legjobban a gyermek fogantatását…

Hatalmas fény, villámlás és már a pici az anya méhében van…

Nem tudjuk pontosan, hogy mi is zajlik ilyenkor a testben, de nagyon fontos, hogy már a gyermek tervezésnél kiemelten figyeljenek a szülők az egészségükre, főleg az édesanyák!

De nem elég csak a megfelelő táplálkozásra, vitaminokra figyelni…

Magyarországon, évente a terhességek 10-15% végződik spontán vetéléssel, ennek 80% az első 12. hétben következik be. Olykor a 20. terhességi hét után is bekövetkezhet a tragédia, ez átlagosan 1%. Belegondolni is rossz, hogy ilyenkor mit élhet át a család. Sokak mindent megtesznek, hogy ezt elkerüljék, de sokszor ez is kevés…

Előfordul olyan eset is, amikor a baba oxigénhiányos állapotban jön a világra. Ennek több oka is lehet.

Az hypoxiáról, vagyis az oxigénhiányos állapotról már korábban írtunk, amit ITT olvashatsz el!

De, hogyan kapcsolódik a hypoxia a termékenységhez, terhességhez és a baba születéséhez?

babat-tervezel1

A hypoxiát a férfi és a női meddőséggel is összefüggésbe hozták. Férfiak esetében a spermák termelődése jelentős mennyiségű oxigént igényel. Patkányokon végzett kutatások kimutatták, hogy a here krónikus oxigénhiányos állapota alacsony spermiumszámot eredményez. Majd a hegymászókat kezdték el vizsgálni. Bebizonyították, hogy akik rendszeresen magas hegyekre másztak fel, azoknak alacsonyabb volt a spermiumszáma, több mint 6 hónapig. Szerencsére ez még visszafordítható volt, 2 év után visszatért a normális szintre.

A nők termékenységére is hatással van a hypoxia. A Yale orvosi egyetemen végzett vizsgálta során a női termékenység életkorral mutatott összefüggéseit vizsgálták. Kimutatták, hogy a 40 feletti nőknél a petesejtek elöregedését a hypoxia okozza.

„Egyre több nő halogatja a gyermekvállalást, azonban a magasabb életkorral a petesejtet körülvevő és azt tápláló comulus sejtek elkezdenek elhalni, eredményeink szerint ezt az oxigénhiány váltja ki.”- Dr. Pasquale Patrizio, a Yale szülészeti, nőgyógyászati és reproduktív tanszék termékenységi központjának igazgatójától hangzott el ez a mondat…

Tehát a baba tervezéstől kezdve már kiemelten fontos figyelni arra, hogy az érkező csöppségnek megfelelő oxigénben gazdag feltételeket teremtsünk.

Mi történik, ha a baba oxigénhiányos állapotba születik meg?

A hypoxia babák esetében az idegrendszert károsíthatja, amely hatással van számos egészségügyi zavarra is. Ez megmutatkozhat pl. abban, hogy:

  • az első 3 hónapban nehéz felkelteni a figyelmét
  • a baba 2 hónaposan nem figyel, nem követi a tárgyakat és a zajokat
  • 4 hónaposan még nem nyúl a tárgyak felé
  • túl laza vagy túl feszes az izomzata
  • fejtartása nem stabil, mozgás fejlődése elmarad

babat-tervezel2

Mi a megoldás?

Kerüljük el a hypoxiát és használjuk ki a Kaqun Zugló Oxygen Wellness Spa nyújtotta lehetőségeket! Nem csak megmártózhatunk a Kaqun vízben, mely nagy mennyiségben tárol oxigént, hanem akár palackozott formában is magunkhoz vehetjük! Nem csak a szülőknek, hanem a babának is remek megoldást nyújthat!

Szívből ajánlom minden kismamának, apukának és babának!

Kovács A. Magdolna

Csak a Nőknek Magazin és Női Klub alapító tulajdonos

Amennyiben szeretnél részletes információt keresd bátran Veres Andrást a Kaqun Zugló Oxigen Wellness Spa vezetőjét az alábbi elérhetőségek egyikén!

Veres András

Kaqun Zugló Wellness Spa vezetője

www.kaqun-zuglo.com

+36 1 789 3755

+36 20 529 1158