Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Egészség patika

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2017/10/11 0 hozzászólás Életmód,

A természet adománya, hogy mindennapi ételeink alapanyagai valóságos gyógynövények. Sokan nem is gondolják, amikor a napi menüt készítik, hogy mennyi jót tehetnek magukkal, ha gondosan válogatják össze a zöldségeket.

 

A hagyma csípős ízét-illatát adó vegyületek méregtelenítő és immunerősítő hatásúak, ezért kiválóan alkalmasak a megfázásos időszakban. Remek tápanyagforrás, flavonoid tartalma miatt rendkívül egészséges. Magas antioxidáns tartalmú. C-vitamin bomba, B-vitaminban is gazdag. Téli időszakban érdemes gyakran fogyasztani.

 

 

A káposzta az immunerősítés bajnoka, C-vitaminban gazdag, kifejezetten gyulladáscsökkentő hatású. B-vitamin, A-vitamin, kálium, kalcium, magnézium forrás. A benne található K-vitaminnak köszönhetően csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét. Gyakran használják gyomorfekély kezelésére, fogyókúránál kifejezetten ajánlott.

 

 

A fekete retek igazi gyógynövény, pajzsmirigy és epekő problémák esetén különösen ajánlott, emésztésjavító zöldség. Erősíti a májat, serkenti az epehólyag működését és az epekiválasztást. Vízhajtó és méregtelenítő hatású. Emellett köhögés ellen is természetes orvosság.

 

 

 

Nemes Gábor

https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-nemes-gabor

http://nemesokogazdasag.hu/

Szólj hozzá!