Felhívjuk szíves figyelmét, hogy oldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében sütiket használ. Bővebb információért kattintson ide.

Múlt és jelen találkozása

Írta: Csak a Nőknek Magazin 2018/01/10 0 hozzászólás Programok,

Visszatekintve, mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött. Színes, tartalmas színházi és egyéb művészeti élményekkel sikerült gazdagítani az elmúlt évet. Szívesen gondolunk vissza a felemelő pillanatokra.

 

Az értékek a szívben elevenen élnek. Hála a sok szép versnek, dalnak, melyek a szívemben vannak és erőt adnak a mindennapokhoz. Mindig nagy öröm számomra, ha megoszthatom a gondolataimat a Közönséggel egy-egy kiállítás megnyitó, önálló est vagy egyéb rendezvény alkalmával.  Örömet nem csak átélni, örömet adni is csodás dolog.

 

A 2018-as év remekül indult. Január 6.-án a Gödöllői Királyi Kastélyban egy Művészeti Díjátadó Rendezvény háziasszonyaként és fellépőjeként élvezhettem a művészet szépségét a Ver-Deco Művészeti Kör Alkotó Egyesület elnökének, Veress Gabriellának felkérésére.

 

 

 

 

 

Csodálatos helyszínen, reformkori ruhát viselve, egészen különleges élmény volt ez számomra és a szép számú Közönségnek is. Egy hagyomány vette kezdetét, ahol sokan elmondhatták velem együtt: "Elvarázsol és felemel, mesevilág életre kel! Aki csak látja, csodára lel, arcán mosoly ott már a jel!" 

 

Kiemelném a Gála műsor egyik különlegességét. Részleteket láthattunk a Somnakaj című Produkcióból. A Somnakaj az első roma sorsjáték, avagy gypsy musical, amely a színház és (tradicionális cigánydalokkal dúsított) koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában.

 

Több ismert hazai alkotó-, és előadóművész komoly előkészítő munkája nyomán született meg,  melyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatott be 2014. áprilisában, a Művészetek Palotája. Író: Müller Péter Sziámi. Zeneszerzők: Kovács Antal, Marco Markovic, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus. Fellépők: Papadimitriu Athina, Oláh Gergő, Kovács Antal és Zenekara, Tintér Gabriella, Dobi Matild.

 

 

 

 

 

A darabot a romákra jellemző sokszínűség és kirobbanó érzelmi gazdagság jellemzi. A különböző kulturális közegekből, színterekről érkező alkotók és előadók jól tükrözik a roma kultúra sokszínűségét. A Nemzeti Színház műsorán láttam korábban, akkor is elvarázsolt és most is nagy hatással volt rám és a közönségre. Remélem, hamarosan műsorra tűzik a produkciót, aki szereti ezt a műfajt,feltétlenül nézze meg, szeretettel ajánlom. 

 

A Tesla Színház januári és februári előadásaira 20%, a Spirit Színház előadásaira pedig 10 % kedvezménnyel kaphatók jegyek, ha tőlem vásároljátok meg.

 

Az aktuális műsort az alábbi linken találjátok:

 

https://www.jegy.hu/venue/tesla-teatrum

 

http://www.spiritszinhaz.com/osszes_eloadas

 

 

Hajdan Vali

szervező-költő-és előadóművész

mobil: 0670/248-0547

 

hajdan.vali@gmail.com

http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban/

https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria

http://www.spiritszinhaz.com/

 

Szólj hozzá!