
Hozzávalók
- 455 g tészta
- 1 db tojás
- 100 ml tejszín
- tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 12 szelet füstölt szalonna
- 3 marék zsenge zöldborsó
- 2 szál menta levél
- 2 marék reszelt parmezán sajt

Elkészítés
A tésztát főzzük meg forrásban lévő sós vízben. Habverő segítségével keverjük össze a tojást és a tejszínt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra és egy serpenyőben süssük ropogósra. Ha a tészta félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a zöldborsót is és főzzük meg együtt a tésztával. Ha megfőtt a tészta és a borsó is, akkor szűrjük le. Keverjük hozzá a szalonnát és az apróra vágott menta felét, majd a tejszínes-tojásos öntetet is keverjük hozzá. Ha még szükséges, akkor sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt parmezánnal és az apróra vágott mentalevéllel.
Szólj hozzá