MIT TENNÉL A HELYEMB EN?


SZERKESZTI AZ OLVASÓ ÉS V. KULCSÁR ILDIKÓ


Író, újságíró, tanár, párkapcsolati mediátor. Öt gyereket nevelt fel a férjével, hat unoka nagymamája, de ez kevés számára, hiszen az a mániája, hogy derűvel és őszinteséggel kell oldania a hozzá fordulók ezer baját. Ezért tart előadásokat itthon és külföldön, ezért várja szeretettel az olvasók e-mailjeit.

Kedves Ildikó, tudom, hogy nem kapok majd választ, hiszen a fél világ válik! Én 2021-ben leszek elvált asszony huszonnégy évi házasság után, ami nem tragédia, mert egy érzelmileg halott kapcsolatból lépek ki végre, amelyről hosszú évek óta tudom, nincs köze a szerelemhez. Gazdasági szöveteség. Ennyi. Az jó, hogy a férjem elköltözése óta újból van kedvem öltözködni, a huszonkét éves lányommal nagyokat beszélgetni, barátokkal találkozni, csakhogy már nem tudok úgy bízni a barátnőimben, mint régen. Képzelje el, kedves Ildikó, valamennyien tudták, megcsal a férjem, csak én nem! Egyikük csak a válás beadása után említette meg egy "ötyén", hogy egy évekkel ezelőtti bulin a férjem részegen elkotyogta neki, van vigasztalója. Amikor felelősségre vontam a barátnőmet, miért nem szólt, azt felelte, nem mert belebeszélni az életembe, mert én nagyon szuverén vagyok, és olyan jól nézek ki, hogy úgyis találok új társat. Félreértés ne essék, nekem is volt (van) egy férfi az életemben, akit mindenki előtt titkolok, de épp az tartott vissza sokáig a válókereset beadásától, hogy az általam eltartott, lusta férjemet hűségesnek véltem! Ehhez képest egy véletlen sms-ből értesültem a kedveséről, nem a legjobb barátnőimtől. A lányom azt tanácsolja, ne csináljak bolhából elefántot, én viszont kételkedem a női barátságban. Van egyáltalán?  És hogy bízzak bennük ezután? Márta

Először gratulálok, kedves Márta! Most válik, de nem a házassága romjai között turkál, hanem a barátságról filozofál. Olyan ez, mintha felrobbant volna a házam, de én csak arról lamentálnék önnek, hogy megsemmisült a kedvenc pöttyös sálam... Komolyra fordítva a szót, ritka kincsnek tartom, hogy ön maga mögött tudhatja a poklot, és éretten, új életre készen lesz elvált asszony. Ennek örülni lehet és kell! Gratulálok ahhoz is, hogy sokat beszélget a huszonkét éves lányával és vannak barátai! Nem tipikus manapság. Az viszont tipikus, hogy a baráti kör hamarabb értesül a megcsalatásról, mint az érintett. Ettől mindenki zavarba jön: Szóljak? Ne szóljak? Miattam szakítsanak? Ez a tétovázás nemcsak ránk, de a férfiakra is jellemző.  Gyarlók, óvatosak vagyunk, néha rosszul akarjuk a jót. Kedves Márta, teljes őszinteséget várt volna a barátaitól, közben ön sem volt fenntartás nélkül őszinte, hiszen nem osztotta meg velük, hogy van egy (titkos?) kedvese... Igaz? Mivel azt gondolom, igenis létezik női barátság, javaslom, hogy legközelebbi találkozásukkor, mondja el nekik, amit nekem leírt, és beszéljék meg a jövőre érvényes játékszabályokat! Sok sikert kívánok ehhez és az új életéhez!

mit-tennel-a-helyemben-6resz1


Kedves Olvasók, szeretettel várom ezentúl a leveleiket, hogy szakemberként, barátnőként válaszolhassak a beszelgessunk@vkulcsarildiko.hu vagy a vki@tvnetwork.hue-mail címen! 

Mit tennél a helyemben? I. rész

Mit tennél a helyemben? II. rész

Mit tennél a helyemben? III. rész

Mit tennél a helyemben? IV. rész

Mit tennél a helyemben? V. rész